XS
SM
MD
LG

Obnovljeno vlaseničko košarkaško igralište

Na  gradskom košarkaškom igralištu danas su postavljene table, a u narednim danima biće markiran teren i obnovljen dio tribina, tako da će Vlaseničani, koji su poznati kao zaljubljenici u ovaj sport, imati mnogo bolje uslove i za takmičenje i rekreaciju.

Goran Đurić, direktor vlaseničkog Srednjoškolskog centra i član opštinske Komisije za sport, ističe da je ovo samo dio aktivnosti  na poboljšanju uslova za treninge i bavljenje sportovima u Vlasenici.

„Uređivanje sportskih terena u našem gradu počelo je od košarkaškog terena. Ova akcija je rezultat dobre saradnje Elektro-Bijeljine, odnosno Radne jedinice Vlasenica, Opštine Vlasenica i Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“. Postavljene su nove table, konstrukcija, obruči, mrežice, a u skladu sa mogućnostima, potrudićemo se da dio tribina obnovimo i učinimo sigurnijim. S obzirom da je Vlasenica grad sporta, gdje mnogo djece igra košarku i u klubu i rekreativno, iz koga je potekao veliki broj reprezentativaca Srbije i Bosne i Hercegovine, i prvotimaca poznatih sportskih klubova,  uređenje ovog terena je bio logičan korak“,  kazao je Đurić.

Gordana Trampić, rukovodilac Radne jedinice Vlasenica i predsjednica Skupštine opštine Vlasenica, bila je uz radnike koji su počeli radove na uređenju košarkaškog terena.

„S obzirom da u Vlasenici ima mnogo ljubitelja košarke, od najmlađih do onih najstarijih, nadam se da će svi oni uživati u bavljenju ovim sportom na obnovljenom košarkaškom igralištu, za  čije je uređenje Sindikalna organizacija Elektro-Bijeljine, naravno uz konsultacije sa opštinskom upravom, obezbijedila novčana sredstva za kupovinu dvije košarkaške table. Mi ćemo se, u saradnji sa načelnikm Kraljevićem,  u narednom periodu potruditi da poboljšamo uslove za bavljenje i drugim sportovima u našem gradu“, istakla je Trampićeva.