XS
SM
MD
LG
31.08.2018 Vaterpolo vesti

Vratio se Sando Sukno

Sandro Sukno se vratio vaterpolu i naredne sezone će igrati za Jug iz Dubrovnika.

Jedan od najboljih svetskih igrača i kapiten reprezentacije Hrvatske, Sanro Sukno, posle sedam godina vratio se u klub u kojem je ponikao. Sukno je Dubrovnik napustio 2011. godine, kada se preselio u Pro Reko. Zatim je igrao u Primorju, pa od 2015. godine ponovo u klubu iz Đenove. Međutim, zbog zdravstvenih problema pre godinu dana je morao je da prekine karijeru, a italijanski klub je prekinuo saradnju sa njim.

Međutim, sada se vratio tamo gde je sve počelo. Uskoro počinje sa treninzima i verovatno će u nekom trenutku zaigrati.

– Brzo smo se dogovrili i mislim da ću ubrzo početi da treniram sa ekipom. Videćemo kroz sledećih nekoliko meseci kako će se sve razvijati. Nadam se da će sve biti dobro, jer je ipak velika pauza iza mene. Treba ići polako i istrajano i nadam se da će ova priča biti pozitivna, te da ću moći igrati – izjavio je vidno zadovoljan Sandro Sukno, a prenosi sajt kluba.

Hrvatski vaterpolista je potpisao trogodišnji ugovor sa Jugom.

– Izuzetno sam srećan Sandrovim povratkom u svoj klub i u svoj grad. Ne smemo žuriti, moramo dozirati treninge tako da nemamo neki vremenski okvir za njegov povratak službenim utakmicama. Kad krene sa treninzima, ocjenićemo njegovo stanje i odlučiti kada je pravo vreme za povratak – istakao je trener, Vjekoslav Kobešćak.

(Foto: jug.hr)