XS
SM
MD
LG

Teško bez Koljića i ostalih

Bez obzira na činjenicu da je bila igrački hendikepirana u duelu sa trostrukim uzastopnim šampionom BiH mostarskim Zrinjskim Krupa je prikazala kvalitetnu partiju, čak i povela protiv “plemića” koji trijumfovali rezultatom 2:1 posle preokreta. Trener premijerligaša iz kanjona Vrbasa Branislav Krunić u ovoj utakmici nije mogao da računa na zbog kartona suspendovanog štopera Igora Makitana, povređen je bio Lazar Marjanović, dok je mladi reprezentativac BiH Nikola Dujaković pošteđen napora. Na kraju video se i izostanak prvog strelca kluba i prvenstva i najboljeg igrača Krupljana Elvira Koljića koji je karijeru nastavio u rumunskoj Univerzitatei iz Krajove.

U takvom ambijentu, za razliku od minulih sezona, podmlađeni sastav Krupe pružio je dostojan otpor Hercegovcima koji po tradiciji u kanjonu Vrbasa igraju odlično i beleže sjajne rezultate. O duelu protiv pulena iskusnog stratega Blaža Sliškovića, čiji je povratak na klupu Zrinjskog umesto Ante Miše preporodio igru “plemića”, šef stručnog štaba Krupe Branislav Krunić kaže:

-U utakmici sa prvakom Premijer lige BiH, bez četiri standardna prvotimca teško je očekivati bolji rezultat. Za nas je mnogo kada nam nedostaju četvorica igrača jer se pokazalo da nemamo fudbalere koji mogu to mogu da nadoknade. A pogotovo će teško ići ili nemoguće biti nadoknaditi nedostatak Elvira Koljića. Ne mogu da budem zadovoljan negativnim rezultatom jer kako je utakmica otišla na stranu protivnika tako je mogla i na našu. Poveli smo jednim lepim pogotkom Lazara Nikolića i sve je išlo kako treba da smo izdržali do poluvremena da očuvamo taj rezultat. Siguran sam da ne bi izgubili.

U finišu prvog dela izjednačio je Hrvoje Barišić, a onda je u 74. minutu rezervista Ognjen Todorović iskoristio kontranapad svog tima da savlada Jovana Kutića i na taj način donese trijumf svojoj ekipi, treću uzastopni u prvenstvu, posle male krize rezultata i promene trenera.

-U drugom poluvremenu uspeli smo da kontrolišemo utakmicu i stvarali smo šanse koje nismo uspeli da iskoristimo, ili bolje rečeno njihov golman Ivan Brkić je dobro intervenisao u nekoliko navrata. I u momentu naše dominacije napravili smo grešku u odbrani iz koje primimo gol. Ispostavilo se odlučujući. Pokazalo se da je Zrinjski imao individualno kvalitetnije igrače. Posebno kada su u drugom poluvremenu sa klupe u igru ušli Ognjen Todorović i Miloš Filipović. Oni su igrači koji su nosili igru Zrinjskog u prošlom prvenstvu i baš Todorović je doneo pobedu gostima. Mi smo pokazali u određenim trenucima neodgovornost i slabo smo reagovali na prekidima. Tako smo i primili prvi pogodak i još nekoliko prilika koje su gosti napravili su bile iz prekida – dodao je na kraju Branislav Krunić.

Pred fudbalerima Krupe je dvonedeljna pauza u kojoj će nastojati da se prekomponuju nakon odalska Elvira Koljića u inostranstvo koji je do susreta protiv Zrinjskog bio glavni strelac i najveći adut kluba iz Krupe na Vrbasu. Krupa je s njima napravila sjajan transfer od kojeg je naplatila obeštećenje od 450.000 evra.

Pre utakmice za bodove u devetom kolu prvenstva u Ugljeviku protiv debitantna Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići fudbalere Krupe očekuju i obaveze u Kupu Republike Srpske. Žreb je hteo da izabranici Branislava Krunića u šesnaestini finala masovnijeg takmičenja srpskog entitata gostuju kod drugoligaša Mladosti u Donjoj Slatini.

-Želimo da u tom susretu potvrdimo ulogu favorita i prođemo u narednu rundu takmičenja, a ujedno ta će nam utakmica dobro doći u pauzi prvenstva. Kao prošlosezonski finalisti imamo obavezu da pokušamo da uđemo ponovo u samu završnicu i da pokušamo da osvojimo pehar koji nam nedostaje klupskoj u riznici trofeja – kaže Branislav Krunić.


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23