XS
SM
MD
LG

Novosađani u Mrkonjiću

MRKONJIĆ GRAD-Poznati su učesnici Memorijalnog košarkaškog tuirnira „Da se ne zaboravi“, koji ćse održati u 28. i 29.septembra u Mrkonjić Gradu.To je ekipa Vojvodine iz Novog Sada, Šentjur iz Slovenije, novi premjer ligaš Bratunac i domaća Mladost.

Turnir se organizuje povom obilježavanja stradanja Srba u Mrkonjić Gradu i Zapdnoj Krajini u jesen 1.995.godine, kada je ovo područje okuprala Vojska Hrvatske i Hrvatskog vjeća odbrane, odnosno takozvane Armije BiH.

Predsjednik Upravnog odbora KK Mladost Krstan Tomić, ističe da uprva kluba sveke godine posvećuje posebnu pažnju održavanju turnira.

-To je za nas veoma značajan turnir, ali vjeruje i u okvirima Republike Srpske.Želimo da kao sportisti  pošaljemo poruku da se zličini nad srpskim narodom ne smiju zaboraviti.Ove godine smo uspijeli da obezbjedimo učešće KK Vojvodina na turniru i prvoligaške ekipe Šentjur iz Slovinije, koja je i prošle godina bila naš gost.Turi je ujedno i dobra prilikam da naš stručnmi štab provjeri koliko je ekipa spremna za predstojeći šampionat, gdje su naše ambicije plasman u vrh tebele- kaže Tomić.

KK Mladost Mrkonjić Grad