XS
SM
MD
LG

Šabačka Mačva sutra dočekuje Zemun

Nakon dvonedeljne pauze, superligaški klubovi ovog vikenda nastavljaju sa prvenstvenim utakmicama. Šabačka Mačva u okviru 08. kola Super lige Srbije sutra dočekuje ekipu Zemuna. Utakmica se igra od 20 časova. Na redovnoj konferenciji za novinare FK „Mačva“ u najavi kola, svoja očekivanja od sutrašnjeg meča, izneli su šef struke Dragan Aničić i prvotimci Stefan Milosavljević i Nikola Žakula.

Dosadašnji susreti Mačve i Zemuna bili su teški i neizvesni, tako da i sutrašnji meč Dragan Aničić očekuje da se neće mnogo razlikovati od prethodnih utakmica.

„Neke utakmice koje smo mi dobijali, mogle su da pripadnu ekipi Zemuna, a isto tako one koje smo gubili, mogli smo i dobiti. Očekujem težak i neizvestan meč ponovo i ja se nadam da ćemo zadržati ovaj niz utakmica sa izraženom borbenosti i disciplinom koja nas krasi, kako bi sigurno ne lako, da i ovu utakmicu pobedimo. U poslednjih nedelju dana ekipa Zemuna se dobro pojačala, doveli su iskusne igrače Živkovića i Lukića, zatim Mrkajića, a imaju i dosta dobrih mladih igrača Cvetković, Stanimirović... Položaj na tabeli možda i ne oslikava neko realno stanje, jer su u nekim utakmicama mogli da izbore i bolji rezultat na osnovu prikazane igre“, rekao je Aničić.

Povratnik u redovima Mačve, Stefan Milosavljević očekuje tvrdu utakmicu, ali veruje u pozitivan rezultat. „Ako izađemo na teren i damo sve od sebe od prvog minuta, kao što se i očekuje od nas, nadam se da ćemo nastaviti pobednički niz i da će sva tri boda ostati u Šapcu. Ne poznajem ovu ekipu dobro, ali ima i igrača sa kojima sam igrao dok sam bio u Zemunu. Što se mene tiče ja sam spreman da i u narednom periodu dam sve od sebe i pomognem klubu golovima ili dobrim asistencijama, kao i ranije kada sam nosio Mačvin dres“, navodi Milosavljević.

Prvotimac, Nikola Žakula kaže da će Zemun posle prekinute serije loših rezultata u Šabac sigurno doći sa željom da dožu do novih bodova. „Nema lakih utakmica u ovoj ligi i to važi za svaku ekipu. Zemun je seriju od  pet loših rezultata prekinuo pobedom protiv Rada i sigurno da se nadaju da će i u Šapcu nastaviti pozitivan skor. Međutim, mi želimo da ostvarimo pobedu, da ostanemo u gornjem delu tabele i to očekujemo s pravom, jer smo dobro radili tokom ove pauze“, kaže Žakula.

Biletarnice na stadionu Mačve sa radom počinju sutra od 16 časova, a kapije stadiona otvaraju se od 18 sati.

pr Ana Acan