XS
SM
MD
LG

SLS: Crvena zvezda dočekuje Radnik iz Surdulice

Nakon dvonedeljne pauze zbog reprezentativnih obaveza, naši fudbaleri se vraćaju obavezama u nacionalnom šampionatu. Svakako će predstojeći duel biti specifičan, ne toliko zbog samog protivnika, već zbog činjenice da svega tri dana kasnije Crvenu zvezdu očekuje duel 1. kola grupe „C“ Lige šampiona. I pored toga, svi mi u ovom trenutku moramo biti fokusirani jedino na predstojećeg protivnika.

Foto: crvenazvezdafk.com

Od prethodnog superligaškog susreta i ubedljive pobede na „Karađorđu“, igrački kadar je značajno ojačan. Dres omiljenih boja obukli su Goran Čaušić, Marko Marin i Ričmond Boaći i zaočekivati je da će se barem neko od njih naći u subotu na terenu.

Na drugoj strani terena naći će se fudbaleri Radnika iz Surdulice. Ne toliko atraktivan protivnik, ali svakako ekipa koja će na terenu dati sve od sebe kako bi se u što boljem svetlu prikazala u duelu sa učesnikom Lige šampiona. U dosadašnjoj istoriji duela dva kluba, crveno-beli su znatno uspešniji. Od sedam odigranih mečeva naš klub je zabeležio isto toliko pobeda, a gol koeficijent 28:2 samo potvrđuje dominantnost crveno-belih.

Surduličani su u elitnom rangu našeg fudbala debitovali u sezoni 2015/16 i tada su se tri puta sastali sa našom ekipom. Prvi duel dve ekipe odigran je u Surdulici 16. avgusta 2015. i crveno-beli su golovima Aleksandra Kataija i Saše Stojanovića slavili rezultatom 2:0. U naredna dva meča u toj sezoni Crvena zvezda je bila još ubedljivija u slavija rezultatima 5:0 i 4:1. Interesantno je napomenuti da se od sedam mečeva, čak četiri završavalo rezultatom 5:0, a oba prošlosezonska duela završena su tim rezultatom. Najviše golova za crveno-bele u duelima sa Surduličanima postigli su Hugo Vieira i Aleksandar Katai koji su po četiri puta matirali golmane Radnika, a ako gledamo aktuelni igrački kadar Srnić je postigao tri, Boaći dva, a Gobeljić i Jovičić su se po jeddnom upisivali u listu strelaca.

Biće veoma interesantno videti i koji će sastav trener Milojević izvesti na teren. Analizirajući dosadašnje navike našeg trenera, jasno je da će i ovoga puta kombinovati sa startnom postavom, prevashodno vodeći računa o predstojećim obavezama jer ne smemo zaboraviti da nas nakon Napolija očekuje i 158. večiti derbi. Za očekivati je da će na golu stajati Milan Borjan. Na desnom beku trebao bi biti Marko Gobeljić jer je Stojković odigrao dva meča za crnogorsku reprezentaciju, a na levom beku mladi Aleksa Terzić pošto se standardni Milan Rodić lakše povredio u Viljnusu na utakmici reprezentacija Litvanije i Srbije. U liniji centarhalfova pored Degeneka mesto bi trebao zauzeti Srđan Babić. Vezni red donosi i najveću nedoumicu. Tu je konkurencija i najveća, a očekuje se da će pored Branka Jovičića svoje mesto pronaći i Lorenco Ebisilio, kao i nekadašnje Zvezdino dete Goran Čaušić koji bi mogao minute da podeli sa Dušanom Jovančićem. Najproduktivniji igrač crveno-belih na startu sezone El Fardu Ben verovatno neće nastupiti u ovom meču jer je imao reprezentativne obaveze na Komorskim ostrvima. Na poziciji desnog krila nastupiće Džonatan Kafu, a na levom krilu trebao bi da debituje Marko Marin, ali se očekuje da će i on minute podeliti sa Milanom Jevtovićem. Verovatno najmanje dilema ima u napadu. Stojiljković i Pavkov su tek izašli iz povreda, pa je mesto u startnoj postavi zagarantovano za velikog ljubimca navijača i povratnika Ričmonda Boaćija.

 

Na kraju ostaje i da navijači pokažu dobru volju, ispune tribine stadiona „Rajko Mitić“ u što većem broju i time pruže podršku igračima u duelu sa Radnikom i požele im svu sreću pred start grupne faze Lige šampiona

Crvena zvezda : Radnik Surdulica
Stadion „Rajko Mitić“
Subota, 15. septembar 2018. g. 20:30h
Projektovani sastav: Borjan, Gobeljić, Babić, Degenek, Terzić (Hajdin), Jovičić, Čaušić (Jovančić), Ebisilio, Kafu, Marin (Jevtović), Boaći.