XS
SM
MD
LG

Važno je zvati se Borac!!!

Proteklih dana, glavna sportska vest bila je “najava  prekidanje rada Rukometnog kluba Borac…” Naveče je vest objavljena, nisam zbog toga mogao zaspati… Još jedan simbol  srpksog sporta, uz fudbalski istoimeni klub,  posrnuo… a kako dolazi iz najvećeg grada Republike Srpske -baš sam se nasekirao… Nisam  mislio ni na jedan klub Slavije iz I. Sarajeva , ni ostale srpske klubove u drugom delovima Srpske,  jer naše su perjanice i sinonim za Republiku Srpsku- banjalučki klubovi!!!!!

 Kada oni posrnu, a naročito ovi iz porodice Borac, svi moramo da pijemo aspirine, ili već nešto slično…

Tako bunovan i isprepadan, ujutro uključim laptop,  ono… BINGO!!! Vlada je odlučila da trećoj bradi svetskog rukometa (kako direktor Borca kaže za sebe) pomogne sa 100.000 maraka….!!!!! Brzo su se našle marke i onda sam shvatio da je moj strah bio apsolutno nepotreban…. pa i uzaludan… Što ne mogu da urade umišljene uprave naših posrnulih velikana --može Vlada RS…Doduše i ona ima ograničena dejstva. Uglavnom može Borcu, bilo fudbalskom- bilo rukometnom…Ostalim,a pogotovo onim van Banjaluke se ne može pomoći…A i što bi? Oni nisu simboli srpstva i Republike Srpske. Oni su samo klubovi,a nama trebaju simboli!!!! Što su im simboli posrnuli, što imaju klupska rukovodstva nesposbnija da prate sopstvene ambicije, nema veze. Naći će se već neko da pomogne “simbole.” Ako bismo analizirali ko čini uprave tih klubova, bilo bi pogubno pa njih. Zato nećemo, ali se pitamo šta će to 100.000 maraka pomoći Borcu?Neće ništa? Za mesec – dva će opet početi kukati kakko nemaju,a najtačnije je da ne znaju raditi…!!!!Pa napravili su promašene koncerte, pa onaj smešni rukometno-tenski sepktakl, pa evo sada 100.000 maraka… Za šta? Zašto? Dva dana nakon što je Borac dobio 100.000 maraka, Fudbalski klub Sloga Doboj je odustao od Kupa BiH. Nemaju novca… Dan nakon njih se oglasio i Košarkaški klub Rudar Ugljevik. Odudstao je od nastupa u šampionatu Republike Srpske. Nemaju novca…!!!!!O njima niko nije raspravljao, niko nije imao sednicu Vlade i odlučio da pomogne…Nisu Borac, nisu simboli, nisu Velikani…

Nešto razmišljam, pre nego što padne mrak, pa me opet uhvati nesanica, da pozovome sve klubove da svojim imenima dodaju prefix FK Borac ili RK Borac…Recimo FK Sloga Doboj -FK Borac…Možda se neka firma koja finansira političke miljenike uhvati na ovo “Borac” pa da neku marku…Pa se fudbalski klub iz Doboja zove Sloga_FK Borac MTE-l..Jeste malo dugo,ali kad može Salzbur Red Bulo može i Sloga…Ili da uvedemo humanitarni broj za klubove iz porodice Borac…Znači pozovete 14…i donirate marke za njih…Oni će imati obavezu da od pristiglog novca izfinasiraju svoje bolesne i propale ambicije,a od opnog što ostane, ravnopravno rasporede na ostale klubove Republike Srpske…I, šta će im ostati da raspodele…?????

Da Vam ne kažem…

E…. nismo mi baš  toliko bezobrazni….