XS
SM
MD
LG

Odlični Ilidžanci

Karatisti Igmana iz Istočne Ilidže nastupali su minulog vikenda na dva turnira. Mlađi takmičari bili su u Bratuncu, a stariji u Konjicu.

U Bratuncu je održan 9. Memorijalni karate turnir ''Miloš Delić'' na kojem je nastupilo 266 takmičara, odnosno 24 kluba iz BiH i Srbije. Karatisti Igmana su u ukupnom plasmanu zauzeli treče mjesto sa 13 osvojenih medalja, od čega su četiri zlatne, pet srebrnih i četiri bronzane.

- Početak je takmičarske sezone i zadovoljni smo ostvarenim rezultatom. Forma je u uzlaznoj putanji i mogu da čestitam našim mladim takmičarima – rekao je Mileta Vuković, trener Karate kluba Igman.

Na Međunarodnom turniru ''Konjic open'' učestvovalo je 460 takmičara iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a Igman je nastupio sa osam takmičara i osvojio je četiri medalje.

- U Konjicu smo osvojili jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. Na ovom takmičenju smo nastuali sa starijom ekipom, koja se već sprema za Prvenstvo BiH za kadete, juniore i U21, za koje smo obezbijedili 10 plasmana kroz Prvenstvo Republike Srpske. Ulazimo u ritam takmičenja i već narednog vikenda nastupamo u Sarajevu, a plan je da svakog vikenda kroz takmičarske nastupe podižemo formu – kaže Vuković.

Rezultati:

Memorijalni turnir ''Miloš Delić'' Bratunac:

Zlato: Đorđe Krsmanović (pioniri, borbe), Matea Pandurević (pionirke, borbe), Darko Vujičić (pioniri, borbe), Vladan Gavrilović (pioniri, borbe).

Srebro: Tijana Škrba (kadetkinje, borbe), Nikola Gajić (kadeti, borbe), Ana Lubura (pionirke, borbe), Andrej Vuković (pioniri, borbe), kadetkinje borbe ekipno (Matea Pandurević, Tijana Škrba, Vanja Paunić).

Bronza: Marko Milidragović (kadeti, borbe), Nikola Janjić (pioniri, borbe), Danijel Barišić (pioniri, borbe), pioniri borbe ekipno (Andrej Vuković, Vladan Gavrilović, Matej Kovač).

Međunarodni turnir ''Konjic open''.

Zlato: Ana Kovač (juniorke, borbe).

Srebro: Lazar Skoko (kadeti, borbe), Andrej Lubura (kadeti, borbe).

Bronza: Nikola Cinco (kadeti, borbe).