XS
SM
MD
LG

Odović nezadovoljan Željezničarom

Trener Željezničara Milomir Odović na konferenciji za medije nakon utakmice sa Slobodom rekao je da je ovo najslabija utakmica otkako je on na Grbavici Inače, Željezničar je u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine remizirao sa Slobodom, bilo je 0:0 što je razočaralo navijače Plavih.

- Zaista mi je teško u ovom trenutku jer smo odigrali najslabiju utakmicu otkako sam ja u Željezničaru u ovom mandatu. Znali smo kako Sloboda igra, jednostavno nema opravdanja što smo trenirali to da neutrališemo njihove najbolje strane, a nismo uspjeli. Nemam opravdanje. Toliko slabih pojedinaca. Vidjeli ste kako se uvukao strah u zadnju liniju, to je nevjerovatno. Čak i najiskusniji stariji igrači nisu bili na potrebnom nivou, pa mogu reći da smo na kraju sretno i dobro prošli, rekao je Odović, te dodao:

- Mladi igrači i titula ne ide jedno s drugim. Mali Šehić kod prvog kontakta, inače je potencijal, pogriješi. Nije još sazrio za ovako važne utakmice, ali naša nesreća je što su dvojica krilnih igrača povrijeđeni, Veselinović i Jazvić. Ne želim da se bavim na te stvari, mladi igrači su perspektivni, ali šta je sa starijim. Šta je sa zadnjom linijom. Praktično nije to to što radimo već dva mjeseca. Time sam nezadovoljan. I to stariji igrači. Kompletna zadnja linija i dva zadnja vezna. Šabanadžović je imao periode dobre igre, ali je pao u drugom dijelu jer je mlad. Imali smo šanse, ali to nije dovoljno za naše ambicije. Činjenica je da što prije moramo izaći iz ove krize. Nije bitno da li su dva-tri boda gore-dole, najvažnije je šta možeš.

Fudbaleri ne slušaju ono što im govori Odović, te je to jedan od glavnih problema ekipe Željezničara.

- Igrači ne slušaju šta kažem. Apsolutno ne. Igrači Slobode izlaze visoko, a da smo mi bili pravi, nakon pet tečnih kvalitetnih dodavanja bili bismo u šansi da damo gol, ali nismo uspjevali jer se bojimo. Svaka lopta je nazad. Oba beka ne žele da igraju, to je problem. Ja želim da igraju. Naši igrači su izgubili moral, izgubili su povjerenje u sebe. Sve što je gospodin Nalić naveo, mi nemamo to. Oni moraju prihvatiti rizik, oni nisu smjeli da prime loptu. Ovo je najbolji teren u regiji, umjesto da to oni iskoriste i da to bude naša prednost, to je bila naša slabost. Neke šanse smo stvorili, stvorimo šansu uklizavajući po desnoj strani. To je u odnosu na ono što radimo sve vrijeme malo, dodao je Odović i završio za kraj:

- Težak zadatak je pred utakmicu sa GOŠK-om. Toliko je stvari koje nisu bile dobre da su oni toga apsolutno svjesni, ali moramo dalje, moramo dići glavu. Ja mislim da gore od ove utakmice ne možemo, mislim da ćemo protiv GOŠK-a odigrati bolje, moram biti optimista. Ovi igrači su odigrali bolje utakmice, ali kada smo mi imali ovako dobru atmosferu i pozitivnu energiju. Vrlo su radni bili igrači, razumjeli smo se, ali malo po malo se upadne u krizu, a teže se izlazi iz nje.

 

Milomir Odović


GOŠK 0 : 0 Čelik
Željezničar 0 : 0 Sloboda
Zrinjski 1 : 0 Mladost
Zvijezda 09 0 : 0 Radnik
Sarajevo 1 : 0 Široki Brijeg
Tuzla Siti 2 : 1 Krupa
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 11 7 3 1 24
2 Željezničar 11 6 4 1 22
3 Zrinjski 11 7 1 3 22
4 Sloboda 11 5 3 3 18
5 Široki Brijeg 11 4 5 2 17
6 Radnik 11 3 5 3 14
7 Čelik 11 3 5 3 14
8 Krupa 11 2 5 4 11
9 Tuzla Siti 11 3 2 6 11
10 Mladost 11 2 4 5 10
11 GOŠK 11 1 4 6 7
12 Zvijezda 09 11 0 5 6 5