XS
SM
MD
LG

Mladosti pobjednički pehar

MRKONjIĆ GRAD-Košarkaši Mladosti pobjednici su Memorijalnog košarkaškog turnira „Da se ne zaboravi“.Mrkonjićani su u finalnoj utakmici pobjedili Vojvodnu iz Novog Sada 93:88 i tako osvojili pobjednički pehar.U borbi za treće mjesto ekipa slovenačkog Senčjura pobjedila je novog BH premjerligaša Bratunac 77:61.

Turir je održan u okviru obilježavanja 23-će godišnjice stradnja i progona Srba iz trinaest zapadnokrajiških opština.

Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je osvajanjem pobjedničkog pehara i igrom svojihn košarakaša.

-Mislimd a smo zasluženo osvoji pobjednički pehar.Utakmica sa Vojvodinom je bila neizvjesna do samog kraja.Imali smo vodstvo i od osem poena razlike, ali su se košarkaši Vojvodine vraćali i učinili meč neizvjesnim.Želim da se zahavalim svim ekipama koje su učestovale na turniru, a gledoaci su mogli da uživaju u odličnoj igri sve četri ekipe - rekao je Sladojević.

Trener Vojvodine Filip Socek i pored poraza zadovoljan je igrom svojih košarkaša.

-Čestitam ekipi iz Mrkonjić Grada na zasluženo osvojenom peharu.I oni i mi smo odigrali dobru utakmicu sa puno neizvjesnosti i eneregije.Turnir nam je dobro poslužio da vidimo u kakvoj je formi ekipa pred ligašaka takmičenja.Zahvaljujem se domaćinima na odličnoj organizaciji turnira - rekao je Socek.

Za najboljeg igrača turira proglašen je košarakaš Mladosti Kočo Jovović, dok je najbolji strijelac Aleksa Zarić iz KK Vojvodina.