XS
SM
MD
LG

Uspesi crtani maštom

MODRIČA – Član četvrte lige Republike Srpske, Skugrić 1964, pobedom nad prvoligašem Podrinjem iz Janje, stigao je do četvrtfinala Kupa Republike Srpske. Ni najveći optimisti nisu se tome nadali. Reč je o uspesima crtanim u mašti.

Mišići, deo modričkog sela Skugrić, svedoči da se događa svojevrsno fudbalsko čudo. Nakon što je savladao Borca iz Kozarske Dubice, niželigaš je pobedio i učesnika prvoligaškog karavana. Trener Zoran Antić te uspehe pripisuje kolektivu.

„Duže vremena smo na okupu. Treću sezonu smo zajedno. Menjali smo samo po dva ili tri igrača. U poslednje vreme smo drugo ili treće mesto u područnoj ligi. Meč protiv Podrinja bio je jako težak , sa dosta obrta. Poveli smo sa 4:0, pa smo hteli povući se i čuvati rezultat. Ispalo je drugačije, stigli su nas. Na sreću, Dražen Blagojević je pogodio u samom finišu i obradovao sve nas“, govori Zoran Antić.

Igrači su presrećni, atmosfera u svlačionici bila je veličanstvena.

„Bili su presrećni i raspevani. Sve je to ljudski. Zahvalan sam igračima, oni su najzaslužniji za uspeh. Veliku zahvalnost dugujem i predse dniku Petru Peranoviću koji je alfa i omega kluba, pa celokupnoj upravi i našim najvernijim navijačima. Imali smo dobru podršku“, nastavlja Antić.

On je ponikao u Čeliku iz Zenice, ali su ga nesrećna i gubava vremena sa početka devedesetih godina prošlog veka odvela ka Modriči. Nastupao je u Modriči, Šamcu, Derventi... Izgradio je lepu karijeru u vreme kada se igrao lepši fudbal. Ipak, svako vreme ima svoje čari.

„Drugačije je bilo moje vreme. Tada smo igrali samo fudbal. Danas igrači rade, zaposleni su. Ja u šali kažem da sa lestava skinem dva igrača, pa da odigraju utakmicu. Četvrta smo liga i teško je organizovati treninge. Zato je naš uspeh još i veći, važniji. Voleli bi da u narednoj rundi dobijemo Borac Banja Luku, Krupu, Radnik. Mi smo mali klub sa velikim srcem. Hteli bismo veliku utakmicu kako bi napravili praznik fudbala u Skugriću“, rekao je trener Zoran Antić.

Mnogo je urađeno da bi rezultati stigli. Oni se danas pripisuju i Petru Peranoviću, predsedniku kluba.

„Opština Modriča nam pruža podršku. Dobijemo nešto od prijatelja iz Švajcarske. Nama treba oko 17.000 maraka za jednu sezonu. Neko pomogne na dobrovoljnoj bazi. Iskreno, najviše izdvajam ja ličnih sredstava. Imamo sedam igrača iz sela koji ne igraju, pa angažujemo igrače sa strane. Sa srećom , pobedili smo Podrinje. Afirmisali smo Skugrić i Mišiće. Raspalili smo posle utakmice roštilj, popilo se piće, pevalo se i veselilo. Hvala svima koji mi veruju, verujem i ja njima. Voleo bih da uđemo u 3.ligu Republike Srpske i da stignemo do polufinala Kupa RS ili, još bolje, do finala. I tamo bolji da slavi. Ipak, moramo živeti u svetu realnosti“, rekao je Petar Peranović, prvi čovek kluba Skugrić 1964, fudbalskog čuda.

O njemu danas mnogi govore...

Petar Peranović i Zoran Antić