XS
SM
MD
LG
14.10.2018 trebinjelive.info

Zbog atletske staze ostaju bez Lige šampiona!!!

 

 

Na izgradnji modernog atletskog stadiona u Policama angažovano je svega nekoliko radnika "Integral inženjeringa" i njegovih podizvođača, a radovi su do sada čak dva puta produžavani, pa je najnoviji rok za njihov završetak kraj oktobra.

Iako se radi o investiciji čija je vrijednost veća od milion KM, to nije bio dovoljan razlog izvođaču radova da na trebinjski "hram fudbala" pošalje više radnih ekipa koje bi izvodile radove.

Tako su se sve donedavno na stadionu mogla sresti svega tri radnika.

U "Integral inženjeringu" iz Laktaša na naš usmeni upit nisu bili mnogo rječiti, navodeći da radove izvode po fazama, koje određuju broj potrebnih radnika na gradilištu u određenom trenutku.

 

 

Iako su radovi trebali da budu završeni još sredinom septembra, iz Gradske uprave, kao investitora projekta, produžili su "Integralu" rok izvođenja čak dva puta.

"Prilikom iskopa kanala za odvodnjavanje bilo je potrebno vršiti miniranje stijenske mase, dok je izmiještanje sistema za zalijevanje stadiona u potpunosti vršeno ručnim radom", pravdaju u Integralu produžavanje roka izvođenja radova do kraja oktobra.

Izrazili su i uvjerenje da će radovi izgradnje atletskog stadiona biti izvedeni kvalitetno i na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana.

 

 

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Marko Rikalo kaže da je "Integralov" rok za završetak radova do kraja oktobra, jer se produžavanje roka radova ne može davati beskonačno.

"Ukoliko ne završe radove do predviđenog roka - a to je kraj oktobra, slijede penali zbog kašnjenja u realizaciji projekta", pojasnio je Rikalo.

U Trebinju po prvi put nakon 11 godina neće biti priređen Memorijalni međunarodni fudbalski turnir "Ljubinko Akšam", jer mali fudbaleri nemaju gdje da se takmiče.

Na stadionu se još uvijek ne može čak ni zaključiti kako bi moderni atletski kompleks trebao da izgleda. Ono što se trenutno primjeti je da su rovokopači uništili dio sjeverne, istočne i zapadne tribine.

 

 

I od travnjaka je uzeto nekoliko metara površine kako bi se izgradilo šest atletskih traka, pa pojedini sportski radnici strahuju da bi travnjak mogao da izgubi licencu za evropska takmičenja.

"Ukoliko se kao do sada ne bude vodilo računa prilikom izvođenja radova, stadion će izgubiti dimenzije propisane evropskim fudbalskim pravilima, pa bismo, ako bi se nekada opet takmičili u kvalifikacijama za Ligu šampiona - utakmice igrali u Mostaru ili Sarajevu", pojašnjavaju za TrebinjeLive.info.

Moderni atletski stadion imaće tartan stazu i rekvizite za treninge i održavanje takmičenja iz 27 atletskih disciplina.

Gornji sloj tartan staze će biti najtanji i od posebnog je materijala, kako bi zadovoljio standarde Međunarodne asocijacije atletskih federacija /IAAF/ i od nje dobio zadovoljavajući sertifikat.

Iza golova, biće urađena borilišta za bacačke i skakačke discipline - skok u dalj, skok s motkom, troskok, bacanja kladiva, diska, koplja.

Na stadionu će se moći održavati evropska prvenstva za mlađe uzrasne kategorije.

Radovi su počeli sredinom juna, a finansiraju se iz budžeta za 2017, 2018. i 2019. godinu.