XS
SM
MD
LG

Vinko veruje u čudo

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Portugalu bije odsudnu bitku za odlazaka u baraž za Evropski šampionat, iduće godine.

Izabranici Vinka Marinovića su trenutno na poziciji tri i pobedom bi preskočili Portugalce, koji pre ovog okršaja imaju jedan bod više. Njima odgovara i remi, a pobedom bi pod uslovom da izgube Rumuni od Lihtenštajna išli direktno na Evro iz grupe 8.

Tu su još Vels i Švajcarska, ali ove dve selekcije nema ju nikakve šanse za prolaz kao i poslednjeplasirani Lihtenštajn.

Selektor Marinović kaže da je ekipa aposlutno spre mna i da je svesna šanse koju imaju.

-Imali smo idealne uslove za rad u Trening kampu u Zenici. Radili smo odlično, a tako je bilo i na zadnjem treningu na stadionu u Funšali. Osetili smo teren i spremno čekamo Portugalce, rekao je Marinović.

Istako je selektor Bosne i Hercegovine da je Portugal izuzetno snažna selekcija i da neće biti lako doći do preko potrebne pobede.

-Naš domaćin ima odličnu reprezentaciju. Svi fudbaleri nastupaju u velikim klubovima i sigurno da je iskustvo na njihovoj strani. Važili su za favorita u grupi, a sada im visi i baraž. Voleo bih naravno da ih iznenadimo na Maritimo stadionu i da ih ostavimo kući , da ne vide Evro. Da bi to uradilili potrebno je da odigramo najbo lju partiju u kvalifikacijama, kaže Marinović.

Inače ove dve selekcije su se sastale samo jednom. Bilo je to u Zenici u prvom okršaju u kvalifikacijama. Bh tim je slavio trijumf od 3:1. Zanimljivo da u posednjih pet utakmica imaju samo po jedan poraz. Obe selekcije je porazila reprezentacija Rumunije koja se nalazi u vođstvu sa dva boda više od Portugala. Da bi otišli na Evro Rumunima je potreba pobeda nad poslednjeplasiranom selekcijom Lihtenštajna, ili remi u Portugalu.