XS
SM
MD
LG

Evrokup: Zvezda bolja od Andore

Košarkaši Crvene zvezde upisali su treću pobjedu u Evrokupu. Oni su u Beogradu savladali Andoru sa 85-79.

Zvezda je dobro otvorila susret. Pogocima Fajea na startu susreta, Zvezda je imala šest poena prednosti. Andora je polako hvatala ritam. Do kraja prvog perioda došli su do preokreta i vodsta 17-16. Imala je Andora i osam poena prednosti ali Zvezda je tada zaigrala mnogo ozbiljnije. Reglend se raspucao, Radanov je pogodio dvije trojke i Zvezda je došla do preokreta. Na poluvrijeme su otišli sa 11 poena prednosti. 

Preko raspoloženog Reglenda, Zvezda je došla do 14 poena prednosti na startu drugog poluvremena. Serijom 12-0, Andora prilazi na -2. Zvezda je uzvratila i došla je do šest poena prednosti. Andora je dobro finiširala treći period i sa dva poena zaostatka ulazi u poslednji period. Zvezda je u poslednjem periodu imala konstantno prednost ali nikako nije mogla da prelomi meč. Na kraju su od gotovog skoro napravili veresiju. Vodili su 83-74 i dozvolili Andori da priđe na -4 a imali su gosti i napad koji nisu realizovali i tu je bio kraj. Zvezda je na kraju slavila sa 85-79.

Zvezdu je do pobjede predvodio Reglend sa 24 poena i osam asistencija dok je Faje dodao 18 poena i 11 skokova. Najbolji kod Andore bio je Jelinek sa 18 poena.

Foto: ABA liga