XS
SM
MD
LG
17.10.2018 juznevesti.com

Ljuba uz Nenada

Nekadašnji rukometaš niškog Železničara, Sintelona, Kila, Nordhorna, Kadeten Šafhauzena i Almerije, najbolji sportista Niša 2000. godine Ljubomir Pavlović biće član stručnog štaba muške rukometne reprezentacije čiji je selektor Nenad Peruničić.

Niški rukometaš je u dresu reprezentacije Jugoslavije nastupio 42 puta, a pored sjajnih igara, u profesionalnoj karijeri ostao upamćen i po tome što je u finalu Evropskog prvenstva 2000. godine u Atini dao 19 golova, kao i po tome što je rekorder Železničara po broju golova u jednoj sezoni - 236 golova u sezoni 2000/2001.

Veliku zahvalnost dugujem selektoru Peruničiću jer mi je ukazao poverenje. To je velika čast i obaveza. Cilj nam je da napravimo zdravu atmosferu, zdrav sistem, od najmlađih kategorija do seniorske ekipe jer je seniorski tim samo rezultat svih ostalih kategorija. Moramo da napravimo temelj jer kuća bez temelja ne postoji. To nam je vizija na kojoj ćemo raditi - kaže Pavlović.

Pavlović je trenutno docent na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja na predmetima rukomet i skijanje.

Moj uspeh je i uspeh Fakulteta sporta jer je još jedan od naših profesora izabran u stručni štab neke nacionalne selekcije - dodao je Pavlović.

Pored Nišlije, na klupi "orlova" sedeće i Nedeljko Jovanović, naš proslavljeni rukometaš.

Priliku da debituje Pavlović će imati 24. oktobra od 18 sati kada Srbija u Zrenjaninu igra protiv Belgije meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će 2020. godine biti održano u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Zvanična promocija novog stručnog štaba biće na konferenciji za medije, koja je zakazana za sredu, 17. oktobar od 13 sati u Beogradu, a na kojoj će biti najavljene i utakmice protiv Belgije i Švjacarske.