XS
SM
MD
LG
17.10.2018 Administrator DC

Kreće basket Druga liga RS

Kosarkaska Druga liga RS, grupa Zapad, krece zvanicno 27/28 oktobra, utakmicama prvog kola lige, koje ce ujedno biti i prvo kolo Kupa RS.

Odavno nismo imali 10 drugoligaskih ekipa i to ekipa sa prilicno dobrim rosterima za ovaj rang takmicenja, sto obecava dobru kosarku i nadamo se vise publike.

Krenimo redom, Prnjavorski Mladost Buldogsi i ove godine bice prvi favoriti takmičenja, uz isti sastav kao prosle godine i dva, tri znacajna pojacanja, ovi momci bice favoriti i ove godine da se bore za Prvu ligu RS, a rame uz rame sa njima je i Sloboda iz Novog Grada, koja dosta jača ulazi u ovo takmičenje ove godine, sigurno da sa Milunovićem, Kecmanom i Gajicem, uz jako dobre domaće igrace Sloboda će biti u samom vrhu.

Pored ova dva tima Kozara iz Gradiške sa braćom Damjanović, činiće jos jedan izuzetno kvalitetan tim i sigurno ce biti u borbi za prva dva mjesta. Lijevče iz Topole, Una iz Kozarske Dubice i Mladost Kotor Varoš su klubovi koji godinama imaju uglavnom slične sastave i uvjek neugodne ekipe, ni ove godine nece biti drugacije, a koji su dometi ovih ekipa, pokazaće vrijeme.

Banja Luka, ove godine ima 4 predstavnika u Drugoj ligi Zapad, uglavnom juniorske sastave, mlade i poletne ekipe, koje će se boriti za sto bolji plasman sa dosta iskusnijim ekipama. KK Ušće u novu sezonu ulazi sa pojačanjima Račićem i Ilićem, koji će biti od pomoći kadetima i juniorima ovog tima, ekipa Rukija u ligu ulazi sa juniorima, ali jako dobro pripremljenim i vrlo sposobnim da iznenade svakoga.

KK Borac i OKK Borac 2, iako pomalo cudno, ipak ove godine imamo dva Borca. Jedan tim SKK Borac vodi trener Božić, a ekipu cine takodje, mladi i talentovani momci, koji će pod Božićevom palicom sigurno tražiti pobjedu u svakom meču, a drugi Borac, je drugi tim, odnosno juniorski tim OKK Borca, poput Rukija, jako neugodna ekipa, sposobna i fizicki mocna da iznenadi svakoga.

Sve u svemu, očekuje nas dobra i zanimljiva kosarka, Banja Luka dobija dosta derbija koji ce privuci paznju velikog broja gledalaca, a i sve ekipe van Banja Luke imaju sta ponuditi, pa poziv svima od Prnjavora do Novog Grada, da isprate ovu sezonu.

Prvo kolo - 27/28 oktobar -

Aleksandrovac: Lijevče (Nova Topola) : Ruki (Banja Luka),

Novi Grad: Sloboda 73: SKK Borac (Banja Luka)

Kozarska Dubica: KK Una:KK Ušće (Banja Luka)

Prnjavor: Mladost Buldogs: Kozara (Gradiška)

Banja Luka: OKK Borac:Mladost (Kotor Varoš)