XS
SM
MD
LG

Željezničar nosi bod iz Istočnog Sarajeva

Fudbaleri Slavije i Željezničara remizirali su u utakmici 11. kola Prve lige Republike Srpske 1:1, u utakmici koju su u finišu potpuno uništili katastrofalne sudije Velibor Gigović iz Gradiške, njegov sunarodnjak Božidar Rustić i Danijel Vidović iz Srpca, a posebno se to odnosi na Gigovića i Vidovića.

Odmah na startu utakmice gosti su poveli sa 1:0, što im je omogućilo da znatno mirnije uđu u nastavak utakmice, svjesni da su ovdje došli po pozitivan rezultat, dok je domaćinu ostalo da napadne kako bi preokrenuo meč u svoju korist. Igrala se peta minuta, bio je to dobar napad Željezničara, lopta je ubačena iza zadnje linije, a Igor Kuzmanović uspjeva iz drugog navrata da savlada Ivana Butorovića.

Taj gol, nekako je potpuno umrtvio igru. Slavija je držala loptu, ali Asmir Avdukić gotovo da nije imao posla, dok su Banjalučani pokušali sa nekoliko šuteva sa distance ugroziti gol, Slavije, no nisu uspjeli. Finiš prvog dijela potpuno je pripao domaćima. Sve je počelo u 33. minutu kada je Nemanja Pušara uposlio Tihomira Lalovića, no napadač domaćih nije najbolje zahvatio loptu, te su gosti uspjeli izbaciti loptu u korner, a onda je par minuta kasnije nakon kornera Bojan Regoje najviši u skoku, a Asmir Avdukić upisuje svoju prvu značajniju intervenciju, i brani taj šut.

Kako je završeno prvo poluvrijeme, tako je počelo i drugo, opasnim naletima Slavije. Goran Simić je u igru od starta drugog poluvremena uveo Igora Radovanovića i Nikolu Popovca, a ovaj drugi je sve lijepo uradio, uposlio Nemanju Pušaru kao na tacni, ali krilni fudbaler Slavije mlako šutira, pravo u Avdukića. I onda u 54. minutu Slavija dolazi do gola. Nemanja Pušara je uposlio Vučinu Šćepanovića, a iskusni veznjak Slavije otišao je gotovo do gol aut linije, i onda lijevom nogom zakucao loptu u mrežu Asmira Avdukića.

Gosti uzvraćaju u 60. minutu. Bio je to slobodan udarac na nekih 25 metara od gola. Šutirao je Srđan Ružičić, a Ivan Butorović je loptu iz rašlji prebacio u korner. Ogromnu priliku gosti imaju šest minuta kasnije. Umalo da loša komunikacija golmana i defanzivaca Slavija košta domaće, no sa gol linije Aleksandar Pušara uspjeva nekako da izbaci loptu u polje.

Drugo poluvrijeme zasigurno je jedno od boljih koje je odigrano u Prvoj ligi ove sezone. Sjevalo je pred oba gola, a ekipe su imale značajan broj prilika koje nisu uspjeli realizovati. Nakon dvije Željezničara, stigla je i nova sjajna šansa za domaće. Bila je to gotovo preslikana situacija sa početka drugog dijela. Nikola Popovac je lako riješio svoj dio posla na desnoj strani, odigrao povratnu za Nemanju Pušaru, koji ponovo jako loše šutira, pravo u Asmira Avdukića. Četiri minute kasnije Vučina Šćepanović izvodi korner, lopta prolijeće preko pet metara, a tamo tri fudbalera Slavije kasne za malo, pa odlazi i još jedna prilika u nepovrat. Dvije minute kasnije Vučina Šćepanović još jednom proba svoj šut. Sve je bilo odlično izvedeno, Avdukić se pružio koliko je mogao, a lopta odlazi tik pored gola.

Pali su gosti u tim momentima potpuno, kao da im je nestalo snage. U 77. minutu Borislav Cicović snažno šutira, Asmir Avdukić izbacuje loptu  u korner, a nakon kornera Vučina Šćepanović glavom šutira ponovo pravo u Asmira Avdukića.

U 82. minutu u centru pažnje ponovo su sudije, Velibor Gigović iz Gradiške sa pomoćnicima. Čitavu utakmicu Božidar Rustić i Danijel Vidović su iritirali obje ekipe svojim mahanjem, a onda u finišu utakmice potpuna konfuzija. Slavija je stigla do pogotka, sudija Velibor Gigović je pokazao na centar, a Danijel Vidović ništa nije signalizirao. I kada su domaći već proslavili pogodak, poslije velikih protesta Asmira Avdukića Velibor Gigović se sjetio da bi trebao poništiti pogodak.

U 86. minutu sudije su potpuno pogubile konce igre iz svojih ruku. Slavija je krenula u napad, igrač Željezničara očigledno igrao rukom u kaznenom prostoru, i kada su svi očekivali penal, Vidović je pokazao da se igra nastavi, a onda poslije velikih protesta i Igoru Radovanoviću pokazao žuti karton, a trenera domaćih, Gorana Simića, isključio.

I na kraju, poslije svih prekida utakmice, ukazivanja pomoći više puta gostima, protesta domaćih, sudija Velibor Gigović pokazuje tri minute nadoknade, kao šlag na tortu.

Željezničar je odnio bod iz Istočnog Sarajeva, ali ostaje gorak ukus da su po ko zna koji put sudije uništile do tada jednu odličnu fudbalsku predstavu.

SLAVIJA – ŽELJEZNIČAR SPORT TIM 1:1 (0:1)
SRC Slavija
Gledalaca: 100
Sudija: Velibor Gigović (Gradiška)
Strijelci: 0:1 Kuzmanović 5, 1:1 Šćepanović 54
Žuti kartoni: N.Pušara, M.Lalović, Popovac, Radovanović (Slavija), Babić (Željezničar ST)
Crveni karton: Goran Simić (trener Slavije) 86

Slavija: Butorović, M.Lalović, Cicović, Regoje, A.Pušara, N.Pušara, Babić, Šćepanović, Arbinja, T. Lalović (od 46. Radovanović), Taušan (od 46. Popovac)

Željezničar ST: Avdukić, Čolić, Malić, Babić, Knežević, Kulenović, Bosančić, Marković (od 46. Kalabić), Vučkić, Ružičić (od 86. , Kuzmanović)


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17