XS
SM
MD
LG

Rukometašica Cvijanović nakon tri kola postigla 33 gola: Nisam se nadala ovako dobrom startu

Dervenćanka Marina Cvijanović, koja igra za rukometni klub Brod koji se takmiči u Prvoj ligi RS, sjajno je ušla u novu sezonu.

 

 

Nakon tri odigrana kola nove sezone, 19-godišnja rukometašica ima sjajnu statistiku iza sebe, tačanije 33 gola, što je 11 po meču. Ipak, ističe Cvijanovićeva kako nije očekivala ovako dobar početak sezone.

“Za mene pomalo i neočekivani rezultati s obzirom na igrački kadar naše ekipe. U ovu sezonu smo ušli s ciljem da se zabavimo , uživamo na terenu, naravno i da pobjedimo. Od tri odigrana kola, iako tabela pokazuje skor od jedne pobjede, neriješenog rezultata i poraza, mi računamo dvije pobjede i poraz, s obzirom da smo rezultatski zbog ne prebacivanja jednog gola, oštećeni u utakmici protiv Doboja”, ističe ova mlada rukometašica. 

Rukometašica koja je ponikla u svom matičnom klubu Derventi bez obzira na dobre rezultate, spušta loptu, te ističe da njena ekipa ne razmišlja o višem rangu.

“Igrački kadar dosta je promjenjen, a radu seniorske ekipe priključene su dvije curice iz kadetske ekipe. Dosta djevojaka je zaposleno, a odlaskom dosadašnjeg kapitena na Maltu, radi posla a i  igračke karijere, naš prvoligaški status u jednom trenutku  bio je doveden u pitanje. Ipak, drago mi je da igramo, jer smatram da imamo još mnogo toga da pokažemo“, kaže Cvijanović.

Imala je Cvijanovićeva relativno dobro i prethodnu sezonu, kada je u prosjeku po utakmici imala osam golova i bila je jedna od najboljih igračica Broda.

“Iako lično nisam imala mnogo trening, svojom igrom sam više nego zadovoljna. U meni se probudila želja za dokazivanjem, te sam svoju obavezu jednog od lidera ekipe odgovorno preuzela, što se pokazuje kao veoma dobro za ekipu”, govori ova rukometašica koja igra na pozicji beka.

 Ističe ova 179 cm visoka rukometašica, da njeno vrijeme tek dolazi.

“Uhvatila sam ovu šansu oberučke i ne mislim da se zaustavim. Nadam se da će se to isplatiti, da ću svoju karijeru nastaviti u nekom jačem rangu. Ja sam spremna za nove izazove”, poručila je Cvijanović.


9 .kolo Prva liga RS
Borac 49 : 9 Nestro grupa Brod
Omladinac 21 : 30 Knežopoljka
Borja 19 : 21 Leotar
Doboj 33 : 22 Radnik
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Doboj 8 6 1 1 19
2 Borac 8 6 0 2 18
3 Knežopoljka 8 6 0 2 18
4 Radnik 8 5 0 3 15
5 Rogatica 8 4 2 2 14
6 Nestro grupa Brod (-1) 8 3 1 4 9
7 Omladinac (-1) 8 2 1 5 6
8 Leotar (-1) 8 1 1 6 3
9 Borja 8 0 0 8 0