XS
SM
MD
LG

Verovale u zlato

Odbojkašice Srbije doputovale su večeras u Beograd sa Svetskog prvenstva u Japanu, gde su osvojile zlatnu medalju

 
Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je večeras po dolasku iz Japana da je put do titule svetskog šampiona bio dug i trnovit, ali da se njega ekipa lavovski borila za zlatnu medalju.

- Osećaj je neverovatan. Pričali smo pred odlazak na Svetsko prvenstvo da će svako potencijalno osvajanje bilo kog odličja značiti mnogo za našu naciju ali i za svakog od nas. Put do ovog zlata je bio dug i trnovit i kada uzmete u obzir da je ova svetska medalja došla posle 12 godina, verujem da sija malo jače - rekla je Ognjenović po dolasku u Beograd.

Odbojkašice Srbije doputovale su večeras u Beograd sa Svetskog prvenstva u Japanu, gde su osvojile zlatnu medalju.

Ognjenović, koja se vratila u reprezentaciju, rekla je da je od samog početka turnira osetila da bi ekipa mogla da napravi dobar rezultat.

- Od samog starta, u drugoj i trećoj fazi smo igrale bez greške, delovali smo kao ekipa koja je najmoćnija na turniru i kada vam to govore iz drugih ekipa, kao što su Amerika, Brazil i kada vidite da vas svi gledaju sa posebnim strahopoštovanjem, to dođe kao još veća potvrda. Izdvojila bih polufinalnu utakmicu protiv Holandije koja je bila ključna jer je bila prepuna naboja, previše uspona i padova sa obe strane. Nadam se da su svi uživali u finalu, koje je bilo idealno za publiku ali ne i za igru.

 

Srbija je osvojila titulu pošto je u finalu u neizvesnoj utakmici pobedila Italiju sa 3:2.

- Ta utakmica i činjenica da smo drugi igrali protiv njih i ona čuvena sportska fraza da ne možete dva puta da dobijete istog prtiovika na jednom takmičenju, bila je opterećujuća. Pričale smo da nikako ne smemo da budemo zadovoljni osvojenim odličjem posle polufinala. Nepravedno smo izguble drugi set ali do kraja smo verovale jedna u drugu, borile se lavovski. Prevelika želja je presudila da osvojimo titulu - navela je Ognjenović.

Ona je kroz osmeh dodala da će o nastupu za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine morati da razgovara sa selektorom.

Reprezentativka Srbije Tijana Malešević rekla je da se isplatio naporan rad.

- Pravu radost osećamo tek sada kada smo došli da je podelimo sa svima. Dugo smo se pripremale, počelo je sa Ligom nacija. Boravak u Japanu trajao je 35 dana, ali sve se to zaboravi i izbriše gumicom kada napravimo ovako divan rezultat. Postali smo prvaci sveta, vredelo je - navela je Malešević.