XS
SM
MD
LG
22.10.2018 Administrator DC

Teletović: Kaznićemo Igokeu

Danas je Košarkaški savez BiH održao konferenciju za medije na kojoj je javnosti predstavljen novi predsjednik krovne institucije košarke Mirza Teletović. Legendarni košarkaš se u svom obraćanju javnosti dotakao brojnih tema, a prva i najbitnija svakako je bila izbor novog selektora. 

"Razgovaramo sa više imena te ćemo pokušati doći do najboljeg rješenja. Bh nacionalni tim ima dosta potencijala, a u narednom prozoru kvalifikacionih utakmica neće moći nastupiti NBA niti euroligaški igrači. To će za posljedicu sasvim sigurno imati pozive za neke igrače koji nisu igrali, a koje ćemo testirati", kazao je na početku Teletović.

Dodao je da još uvijek nije u potpunosti preuzeo sve dužnosti u savezu, ali da trenutna slika nije dobra.

"Nije tajna ako kažem da situacija nije bajna. Još uvijek pravimo analize, primopredaja praktično nije ni završena, ali postoje određeni problemi. Naravno, tako je u svim savezima u Bosni i Hercegovini, ne možemo od toga praviti izgovor", istakao je Teletović.

Dodao je da će savez pokušati da olakša mnoge stvari domaćim klubovima, a jako je bitno bilo i pitanje Igokee koja definitivno neće igrati Ligu 12 ove sezone.

"Rješenje je da ne igraju Ligu 12, a to za sobom povlači određene sankcije. Kakve će biti, uskoro će se saznati. Moj cilj je da se klubovima olakšaju mnoge stvari, to je fokus mog rada. Moramo im pomoći. Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH je izglasao da Igokea ne igra. Postoji mogućnost da im damo šansu da se bore da opet uđu u ligu. Vidjet ćemo uskoro", kazao je Teletović, koji je za kraj svog obraćanja poslao poruku javnosti:

"Moramo napraviti radikalan zaokret, moramo dati sve od sebe da odblokiramo Košarkaški savez BiH. Naravno da to neće biti lako, ovo je Bosna i Hercegovina, ali moramo raditi u tom pravcu".