XS
SM
MD
LG

Tijana i Brankica učinile su Republiku Srpsku srećnom!

Odbojkašice Srbije prvakinje svijeta!

Nikad se ne obaziri odakle dolaziš, pogotovo kad te prate zlurade priče i laži, već neprestano gledaj kuda ideš i hitaj svom cilju. Ta zvijezda vodilja, uz nebesku talentovanost, ljudsku čast i iskonski patriotizam, ponekad su nagrada za znanje i vrline, zar ne Tijana Bošković i Branikca Mihajlović, zbog kojih je ponosna cijela Republika Srpska, odnosno Brčko i Bileća.

Njih dvije učinile su sve nas beskrajno srećnim. 

Ne slučajno, na kraju velikog finala u dalekom Japanu, Brankica Mihajlović i Tijana Bošković razvile su znamenje na kojem je ćiriličnim pismom bilo ispisano – Republika Srpska i tako svima poručile gdje je njihov korjen i kojem narodu pripadaju. Fotografija je obišla cijeli svijet. Bila je to i zahvalnost, kompletne reprezentacije za svo domaćinstvo, brigu i ljubav koju je Republika Srpska pokazala prema odbojkašicama dok su se pripremale za svjetsku smotru na Palama, potom onaj nezaboravni spektakl u “Boriku” prepun odbojkaških majstorija i izliva ljubavi i patriotizma protiv selekcije Bugarske, pa susreti sa običnim ljudima na ulicama Banjaluke, prijem kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, uz besprijekornu organizaciju Odbojkaškog saveza Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, odnosno Ministarstva za porodicu, omladinu i sport.

Brankica je svoj odbojkaški put započela kroz Male olimpijske igre Republike Srpske, školska takmičenja i prvenstva, poslije kao djevojčica u Brčanskom Bimal Jedinstvu. Poznati političar Petar Đokić, takođe Brčak, kaže da je zbog nje išao gledati odbojkaške susrete, a kad bi je trener kao djevojčurka uveo u igru, dvorana bi odjekivala od aplauza. Slično je, ako ne i isto, bilo i u Bileći sa Tijanom Bošković. Danas su njih dvije igračice planete. Svjetski asovi.

Ustvari, Republika Srpska slavi sve one sjajne djevojke koje su u “Zemlji izlazećeg sunca” pokazale ko su i šta su. Imena im se ispisuju zlatnim slovima: Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Silvija Popović, Milena Rašić, Bojana Živković, Teodora Pušić, Bojana Milenković, Ana Bjelica, Tijana Malešević, Bianka Buša, Maja Aleksić. Selektor Zoran Terzić.

I tako!

Vežem čvor na svojoj marami da bi se podsjećao da postojim. Poštovanje se uvijek odnosi na ličnost, a ne na stvari i na materijalna dobra, kroz svo trajanje ljudskog roda.

Bravo za Brankicu Mihajlović, bravo za Tijanu Bošković, bravo za sve zlatne djevojke iz Jokohame. 

Živjeće ovaj narod!