XS
SM
MD
LG

Vlaseničke odbojkašice dočekale svjetske šampionke

Vlaseničke odbojkašice, članice OK „Net“, sa svojim trenerom Tihomirom Vlačićem krenule su na put dug preko 200 kilometara kako bi u Beogradu dočekale svjetske šampionke.

Vlaseničke odbojkašice kažu da nisu mogle propustiti doček svojih sportskih idola.

„Svi znamo da se za ovo takmičenje srbijanska odbojkaška reprezentacija pripremala na Palama i naša ekipa  je imala priliku da ih upozna i da se i druži sa njima, jer smo prisustvovale njihovom otvorenom treningu. Uvjerile smo se koliko su one dobre igračice, koliko vrijedno treniraju, i da su sa pravom naši sportski uzori. Sigurno je da svaka od nas sanja o tome da jednog dana zaigra u dresu reprezentacije, a dok se to ne ostvari, podržavaćemo ove djevojke čijim putem idemo. Nije nam bilo teško ni putovanje, ni čekanje, a sve vrijeme smo bile u prvom redu, tako da smo srećne što smo bile dio ovog veličanstvenog slavlja. Uostalom, mi smo naše odbojkašice ispratile  na Svjetsko prvenstvo, pa je bio red i da ih dočekamo“, sa osmijehom je kazala  Marija Kovačević.

Tihomir Vlačić, koji  je 2014. godine sa mnogo entuzijazma osnovao prvi odbojkaški klub u istoriji Vlasenice,  simboličnog naziva  „Net“, ističe da ništa nije teško kada sa mnogo ljubavi radiš ono što si odabrao.

„Iako je Vlasenica poznata po košarkaškim talentima, nijednog trenutka nisam pomislio da djevojčice neće biti zaiteresovane za odbojku. I nisam se prevario. U klubu trenutno trenira pedesetak djevojčica, raspoređenih u tri sekcije: cicibani, pretpionirke i pionirke, i slobodno mogu reći da među njima ima budućih šampionki. Dokaz njihove posvećenosti i ljubavi prema odbojci je i  njihova želja da odu ne samo na otvoreni trening u Palama, nego i na doček u Beogradu. Iako nije sve to lako organizovati i isfinansirati, nijednog trenutka se nisam dvoumio. Vrlo brzo sam se dogovorio sa roditeljima, obezbijedili smo prevoz i naše odbojkašice su bile u prvim redovima na dočeku svjetskih šampionki. Vjerujem da im je ovo samo podstrek da u budućnosti još bolje i vrjednije rade i ko zna, možda jednog dana i same budu dio ekipe na čuvenom balkonu u Beogradu“, rekao je Tihomir Vlačić, trener OK „Net“.