XS
SM
MD
LG
markoboja je postavio novu vest
Pobjeda Sutjeske za plejof

Košarkaši Sutjeske zabilježili su važnu pobjedu u Prvenstvu Republike Srpske. Na domaćem terenu savladali su prvoplasiranu ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 81:78. Po četvrtinama je bilo 20:17, 23:20, 15:20 i 23:21. Ovom pobjedom Sutjeska je obezbijedila mjesto u plejofu.

Obje ekipe igrale su bez nekoliko bitnih igrača, ali i pored toga derbi je opravdao očekivanja. Publika koja je došla u velokom broju mogla je vidjeti veliku borbu na terenu, sa dosta dobrih poteza, a čini se da je presudila veća želja za pobjedom domaćih igrača, kao i veoma dobra odbrana nad najboljim igračem Radnika Kokorušem.

Najefikasniji igrač utakmice bio je sjajni bek Sutjeske Filip Kaluđerović koji je ubacio 22 poena. U pobjedničkom sastavu dvocifren učinak imali su i Marko Todorović 18, te Ivan Radović i Stefan Živanović po 14 poena. Odlično je odigrala čitava ekipa, a u posljednjem minutu meča, bitnu ulogu imao je mladi Bojan Vuković. On je pri rezultatu 77:76 za Sutjesku imao skok u napadu. Na taj način je omogućio svojoj ekipi još jedan napad nakon kojeg je sa linije slobodnih bacanja Kaluđerović povećao na 79:76. Vuković je zatim presjekao akciju gostiju i omogućio brzu kontru iz koje je još jednom poentirao Kaluđerović za 81:76, čime je riješeno pitanje pobjednika.

U ekipi Radnika najefikasniji je bio Aljoša Ćeranić sa 17 poena, Zoran Kupusović je ubacio 14, Dušan Ilić 13, a Dejan Kokoruš i Jovica Kecman po 12.

U posljednjem kolu idućeg vikenda Sutjeska će u meču sa trećeplasiranim Sokocem odlučivati koja će ekipa u plejof sa druge, a koja sa treće pozicije. Sutjeska ima 18, a Sokolac 17 pobjeda. U prvom dijelu sezone, Sutjeska je u Foči savladala Sokolac sa 84:76, tako da u Sokocu može biti i poražena sa razlikom manjom od osam poena, a da zadrži drugo mjesto.

Izvor: http://kksutjeskafoca.com/index.php/item/149-pobjeda-za-plejof

1 0 pre 7 godina
RisticB je ovo ocenio zelenim kartonom 
Poslednja slika
DamirK juče
Poslednji video
Administrator DC pre 4 dana