XS
SM
MD
LG

Pušara da rešeta mreže

Prijateljska utakmica sa Famosom, odigrana u sredu, sigurno je razrešila mnoge dileme trenera Dragana Radovića. Sada mu je mnogo jasnije na koje igrače Slavije može da računa u narednom šampionatu, ali i da razreši dileme oko eventualnih pojačanja. Slavija je u ovom susretui slavila sa 1:0, ali- igrom nije oduševila. Videlo se da su igrači još uvek teški, tromi...

-Dan pred susret, imali smo i najteži trening do sada u pripremnom periodu. To se osetilo na igri i kretanjima igrača. Neki su imali problem grčeva, jer nisu do sada toliko naporno radili, a pojedinci su mi pokazali da na njih mogu i moram najozbiljnije da računam. Neki fudbaleri su već sada apsolutno spremni. To su oni što su u letnjoj pauzi radili i trenirali,a ovi drugi će da se muče još nekoliko dana... Ono što me ne raduje je činjenica da imam nekoliko fudbalera koji igraju samo u jednom pravcu... Nema ih nigde ni  u defanzivi, ili ofanzivi. Moraće da menjaju svoj način igranja. Imamo i one koji se kreću samo kada imaju loptu..!!?? I ti će morati da se koriguju. Nema nam druge, kaže Radović.

Susret sa Famosom Radović je iskoristio za jedan esksperiment i čini se da se on pokazao odličnim. Stamenog i tvrdog Aleksandra Pušaru, koji je do sada igrao isključivo pozicije stopera, u drugom delu susreta gurnuo je u sami špic. Pušara je taj posao odradio dobro.

-Videlo se kolika mu je žalja da se dokaže. Ono što me raduje je činjenica da je dobro kontrolisao loptu i   saigrače. To je uradio za deset,a ono što će morati da popravlja je kretanje. Naravno, teško je da odmah sa je dne pozicije skočiti na drugu, ali mi je Pušara do sada  dao dovoljno razloga da razmišljam i o njemu kao potencijalnom špicu. Imamo vremena da sve to uštimamo. Niko još nije dograbio dres startera. Svi koji dolaze na trening imaju pravo da se nadaju da će početi meč prvog kola novog šampionata Republike Srpske, kaže Radović.

Kako smo saznali tokom sutrašnjeg dana, u Istočno Sarajevo bi trebao da stigne još jedan novi igrač. Radi se o veznom fudbaleru, ali Radović neće da otkriva ime tog fudbalera.

-On vadi sve potrebne papire za dobijanje radne dozvole i čekam ga u petak na treningu. Trebaće nam... Još uvek nismo sigurni kada će se na teren vratiti Marko Milenković. On trenira sa nama,ali ne treba žuriti sa povratkom na teren. Povreda kolena je bila ozbiljna,a Marko nam je veoma važan igrač, kaže Radović.

Pored ovog veznjaka, u Slaviji čekaju i odluku Gorana Popovića. Ovaj defanzivac je ranije nosio dres Slavije,a zadnjih sezona je igrao za Čelik. Razišao se sa zeničkim klubom i čeka pravu ponudu. Da li je Slavija poslala, videćemo u narednom danima!!??

 

Aleksandar Pušara


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14