XS
SM
MD
LG

Juriš na Zvezdu

Fudbalski kamp Crvene zvezde i ove godine je opravdao očekivanja. Na Jahorini se radilo odlično,a mi smo razgovarali sa Zoranom Preradoviće, organizatoom kampa,inače direktorom UnisTursa iz Banjaluke i evo šta nam je rekao.

  Koliko dece i iz kojih zemalja je učestvovalo u ovogodišnjem kampu na Jahorini i u kakvoj atmosferi je proteklo sedam dana treniranja i druženja?

-Ove godine je bilo 60 dječaka i 4 djevojčice sa pet kontinenata. Atmosfera je bila fenomenalna učesnici a i roditelji su iskoristili boravak na kampu da bi se družili, trenirali. A  neko je  progovorio Srpski; neko Engleski...

Da li je ove godine bilo više onih koji su izabrani u “top10” mladih fudbalera koji će ići na probu u Crvenu Zvezdu?

-Ove godine je bila jako talentovana generacija, tako da su treneri iz FK. Crvena Zvezda izabrali 17 dječaka koji će boraviti i  trenirati  mimimum 7 dana  sa svojim vršnjacima pod budnim okom stručnog tima omladinske škole  FK. Crvena Zvezda.

Koji najčešći komentari dece, roditelja, trenera i sa kakvim utiscima su napustili ovaj kamp?

Riječi koje su najviše izgovarane su vidimo se iduće godine. Svi su izražavali zahvalnost za organizaciju kampa  malo je reći prezadovoljni su.

Kako su izgledali dani koje su mladi fudbaleri provodili u kampu, koliko je bilo sporta, ozbiljnog treniranja i druženja?

-Hotel Bistrica je jako praktična za organizaciju kampa, blizina terena, dosta prostora za druženje, a i rad. Program rada na kampu su zasnovani na najsavremenijim metodama, testiranja, učenja fudbalskih vješti na, te su prilagođeni specifičnostistima pojedinih uzrasnih kategorija, kao I zahtevima I standardima FK Crvena Zvezda.

S kakvim ambicijama pripremate kamp za narednu godinu i u kom smislu ste ove godine pomerili granice koncepta fudbalskog kampa C.Zvezde?

-Iduće godine je 10 ljubilarni kamp, koji polako postaje brend.  Cilj ovog projekta je popularizacija sporta, promocija Olimpijske planine kao turističke destinacije ali i da što više dječaka bude u prilici da pohađa čuvenu Zvezdinu omladinsku školu, te da kamp bude baza za dječake koji iskažu talenat i potencijal, da u bliskoj budućnosti postanu članovi omladinske škole FK Crvena Zvezda a u perspektivi i prvotimci. U ovih 9 godina smo svi mi rasli zajedno sa učesnicima i svake godine uvodili novine.  Iduće godine će dječacima na raspolaganju biti ortoped i  fizijatar; koji će pregledom ustanoviti kakvo je stanje sa kičmom, stopalim učesnika, propisati i obučiti učesnike kako da isprave te nedostatke koji nastaju nepravilnim tj. nestručnim radom na treninzima itd.  A imat ćemo i  instruktora plivanja koji će neplivače učiti plivanju a plivače pravilnom disanju priliko plivanja. A učesnike sa krivom kičmom kako da pravilnim plivanje otklanjau te nedostatke.   Pošto smo na 8 kampu imali dječake iz 27 država a imamo i roditelje koji dolaze po 5 I 6 put na Jahorinu organizovat ćemi i izlete za roditelje shodno interesovanju do Višegrada i Sarajeva.Da smo na pravom putu i da je kamp stvarno međunarodni  vidi se po izabranim dječacima koji su potencijalni igrači FK. Crvena Zvezda.Spiska opdabranih možete pogledati na ovom linku.