XS
SM
MD
LG

Gorući problem odbojkašica BL Voleja angažovanje trenera

Trećeplasirana ekipa iz prošle sezone Premijer lige BiH u odbojci Banjaluka Volej pripreme za nova iskušenja počela je bez trenera Siniše Džakule i kapitena Sonje Udovčić.

Džakula je protekle sezone uspješno predvodio tim koji je dogurao do polufinala plej-ofa i Kupa BiH, kao i finala Kupa Republike Srpske. Međutim, više neće sjediti na klupi Banjalučanki.

- Imamo problem, jer još nismo angažovali trenera, ali u toku su razgovori. Zbog puno obaveza Siniša ne može da radi sa prvim timom, ali će on voditi mlađe kategorije u klubu. Došli smo u mali vremenski procijep, ali radimo sve da nađemo optimalno rješenje i vjerujem da će to uskoro biti završeno. Igračice su počele sa pripremama u ponedjeljak - rekao je direktor ekipe Duško Ovuka.

Redove Banjaluka Voleja napustila je Udovčićeva koja je bila jedna od najboljih igračica ekipe. Ona i Džakula sigurno će dosta nedostajati, ali uprava ekipe užurbano radi kako bi prije svega angažovala trenera, pa onda i potpuno formirala ekipu. Neke stvari su već urađene.

- Sonja je otišla na koledž u Ameriku gdje će igrati odbojku. Sve ostale igračice iz prošle sezone su tu na raspolaganju, a pristupila nam je Nastasja Urta iz Drine Zvornik koja igra na poziciji primač/korektor i tehničar Anđela Bibiredžić iz Bileće. Tu je još nekoliko igračica koje smo pridružili iz juniorskog pogona, a očekujemo da dođe još nekoliko pojačanja. Plan je da novom treneru na raspolaganju bude između 18 i 20 igračica - istakao je Ovuka.

Banjalučanke su puno napredovale proteklih nekoliko sezona i došle su u sam vrh odbojke BiH. Nekoliko puta su bile veoma blizu da pomrse račune Bimal Jedinstvu i Gacku koje dominiraju već godinama, a sigurno je da će i predstojeće sezone biti tvrd orah za ove ekipe. Prvu zvaničnu utakmicu Banjalučanke bi trebalo da odigraju u Kupu RS sredinom oktobra.

"Trofej Banjaluke"

Iz BL Voleja najavljuju da će dogovarati prijateljske utakmice čime angažuju trenera, a odlične provjere imaće na turniru koji će sami organizovati.

- U planu nam je da organizujemo veliki turnir "Trofej Banjaluke" koji bi trebalo da se igra 16. i 17. septembra, a na njemu će učestvovati šest ekipa. Biće to dobra prilika da dovedemo jake ekipe u naš grad - kazao je Ovuka.

 

Preuzeto od Glas Srpske (D.Radujković)


Sloboda Tuzlafarm 3 : 0 Goražde
Radnik 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
Derventa 0 : 3 HE na Drini
Modriča 0 : 3 Gacko
Kula Gradačac 3 : 0 BL Volley
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 52
2 Gacko 18 15 3 45
3 BL Volley 18 14 4 40
4 Kula Gradačac 18 10 8 29
5 Modriča 18 8 10 29
6 Sloboda Tuzlafarm 18 9 9 28
7 HE na Drini 18 7 11 21
8 Goražde 18 4 14 12
9 Radnik 18 4 14 11
10 Derventa 18 1 17 3