XS
SM
MD
LG

Ski roler kup sutra na Palama

Tanja Karišik na jednom od ljetnih kupova

U organizaciji Smučarskog kluba „Romanija“ sa Pala sutra će se na ulicama ove gradske opštine održati „Ski roler Kup Pale 2017“ u kojem će učestvovati 27 seniorskih i 22 omladinska takmičara.

Prema riječima predsjednika Smučarskog kluba „Romanija“ Mira Đukića na takmičenju će učestvovati seniori, seniorke, stariji pioniri i pionirke, kao i mlađi pioniri i pionirke.

Ski roler trka će se odvijati ulicama Nikole Tesle, Srpskih ratnika, Trifka Grabeža i Boška Jugovića, a start i cilj će biti na uglu ulica Nikole Tesle i Boška Jugovića, odnosno kod „Nove banke“.

Đukić je rekao da će starije kategorije voziti dva kruga (2 km), dok će omladinci voziti samo jedan krug.

Prema njegovim riječima, trka će biti dosta kvalitetna, a sama činjenica govori da će u njoj učestvovati naši najbolji smučari Mladen Plakalović, Tanja Karišik-Košarac, Dejana Košarac, Sanja Kusmuk i Stefan Lopatić, između ostalih.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da je organizacija jednog ovakvog takmičenja dokaz da između opštinske uprave i klubova na Palama mora postojati dobra komunikacija, te da je zadovoljan što će ova manifestacija biti dio Gospojinskih svečanosti.

„Želimo da ova trka postane dio FIS programa i nadam se da će nas vrijeme poslužiti sutra. Pozivam sve građane Pala da posjete trku i unaprijed se izvinjavam onima što pomenute ulice neće moći koristiti do kraja trke“, naveo je Jugović.

Trener „Romanije“ Tomo Lopatić ističe zadovoljstvo što će Pale biti domaćin prve ski roler trke i nada se da će trka naredne godine biti masovnija i međunarodnog karaktera.

„Mislim da je to nešto što će biti atraktivno i nadamo se da ćemo naredni put bolje organizovati, žao mi je što tu nema više međunarodnih takmičara koji bi došli na ovu trku“, rekao je Lopatić.

Lopatić je naveo da bi se na Palama, u budućnosti, moglo organizovati, najmanje, Evropsko prvenstvo u takmičenju na ski rolerima.

Dvostruka učesnica olimpijskih igara u Vankuveru i Sočiju, te aktuelna kapitenka Smučarskog kluba „Romanija“ iz Pala Tanja Karišik-Košarac rekla je da je prijatno iznenađena prilikom da učestvuje u ski roler trci u rodnom gradu.

Ona je istakla da je to odlična prilika da se ljudi se što bolje upoznaju sa takmičenjem na ski rolerima, ali i da se, na neki način, prezentuje rad kluba.

Po kategorijama svi učesnici će dobiti medalje, trka će početi u 18:00 časova, dok će se pola sata ranije održati zvaničan trening.

Preuzeto od Sarajevo-rs.com