XS
SM
MD
LG

Vujoševiću posljednja opomena

Selektor košarkaša BiH Duško Vujošević biće razriješen dužnosti ukoliko još jednom bude dao izjavu sa političkom konotacijom koja sadrži riječi nepoštovanja prema jednom od tri konstitutivna naroda u BiH, saznaje Glas Srpske.

Na sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH između ostalog raspravljano je o medijskim istupima trofejnog stručnjaka koji je sa poprilično oslabljenom reprezentacijom prošao pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Posljednjih dana Vujošević je bio sagovornik više različitih medija, poslao je neke političke poruke koje nisu naišle na odobravanje srpske strane tako da je pokrenuta inicijativa da u slučaju ponovljenog "prekršaja" bivši trener Partizana bude smijenjen sa klupe BiH. Vujošević je u jednom intervjuu, između ostalog, mjerio ratnu krivicu naroda na ovim prostorima, a označio je Srbiju kao uzročnika i pokretača oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

- Kako je BiH država tri konstitutivna naroda, Srba, Hrvata i Bošnjaka, neprihvatljiva je konotacija koju je Vujošević poslao. Njegova izjava podigla je veliku prašinu, a kao posljedica izgovorenih riječi došla je posljednja opomena, a na njemu je da li će da ispoštuje zahtjev čelnika KS BiH ili će da nastavi po svom i tako ugrozi posao - kaže sagovornik Glasa Srpske blizak UO KS BiH.

Tokom posljednjeg boravka u Partizanu konstantno je kritikovao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako kaže, maćehinskog odnosa države prema Partizanu i favorizovanja "vječitog" rivala Crvene zvezde. Uopšte nema dileme da je napravio rezultat sa toliko oslabljenom ekipom budući da je BiH igrala bez osam nosilaca igre i sa potpuno neiskusnim timom, ali sve to može da padne u vodu ukoliko se ogluši na upozorenje koje je dobio. Naredne mečeve BiH igra u novembru tokom FIBA prozora kada su predviđene prve utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, a protivnici u grupi su Francuska, Rusija i Belgija.

Ipak, ove informacije treba uzeti sa rezervom s obzirom da one nisu potvrđene od zvanične stranice KS BiH kao ni od čelnih ljudi krovne kuće bh. košarke. 

Izvor: Glas Srpske