XS
SM
MD
LG

Derventske ragbijašice druge na Kupu nacija

Ženska sekcija Ragbi kluba “Gladijatori” iz Dervente nakon završenog Kupa dvije nacije održanom u Sloveniji i Italiji, zauzela je  visoko drugo mjesto.

Za ova dva turnira rađeno je zajedničko bodvanje, a Dervenćanku sa sa skorom od pet pobejda i tri poraza osvojile drugo mjesto, dok je prva bila Olimpija iz Slovenije, a treći italijanski Jeger.

“Zvuči nevjerovatno, ali istinito je. Nismo se nadali ovakvom rezultatu, jer smo mi klub koji postoji nepune dvije godine. Takođe, imali smo najmlađu ekipu tokom dva turnira, a zaigrale su i djevojčice koje imaju samo 14 godina”, kaže trener Ragbi kluba “Gladijatori”, Radomir Petković.

Tokom turnira u Ljubljani i Foglianu, učestovalo je 12 ekipa iz osam zemalja, što govori o kvalitetu ovog turnira.

“Ovo je najveći uspjeh našeg kluba, čast muškim seniorima koji su takođe bilježili dobre rezutate, ali sa djevojakama napraviti ovakav uspjeh velika je stvar. Dodao bih da je ovo najbolji rezultat jedne ženske ragbi ekipe iz BiH. Uspjeh sa ovih tunira biće teško ponoviti i ovim putem moram da odam veliko priznanje i čestitam djevojakma. Nakon ovog turnira imamo i dvije djevojke povrijeđene, ali kroz para dana biće sve dobro. Ipak, nakon devet sati putovanja do Italije, te nakon toga odmah istrčati na teren velika je stvar”,ističe Petković.

Trener Petković govori kako ni ovaj uspjeh ne bi bio moguć, da nije bilo stalnih prijatelja i donatora kluba.

“Od Ragbi saveza BiH imali smo podršku u ovom što radimo, te nas potstakli da još više idemo naprijed. Opet je uz nas bila lokalna zajednica na čelu sa načelnikom Dervente, kao  preduzeće “Tehpro CNC”, te  kafić “3P”, koji je naš novi sponzor i pripada grupaciji  “3P petrol” u Derventi i vinarija Kuzmanović iz Mišinaca kod Dervente. Posebno bih istakao Tomasa i Veroniku, vlasnike gurpacije “3P”, kao i preduzeća “Tehpro CNC” koji pored pomoći klubu, maksimalno izlaze u susret meni, kao njihovom radniku, jer uvijek sa zadovljstvom daju odsustvo s posala kada je u pitanju ragbi, a pogotove djeovojke”, kazao je trener derventskih ragbijašica.

Petković je posebnu zahalnsot imao za organizatore Kupa dvije nacije, gdje je sve bilo na visokom nivou, pto govori da je iz Italije obezbjeđen prenos uživo uz komentatora.

Priznanja i pehar Dervenćankama uručio je predsjednik Ragbi federacije Italije, koji iznio niz pohvala na račun ekipe iz Dervente.

Sezona još nije završena

Sezona za ragbijašice sa Ukrine još nije završena, a na stolu je poziv iz Graca gdje se 21. oktobra održava turnir i učesvtuju ekipe iz Austrije, Italije i Slovenije.

“Poziv je tu, imamo vremena još za odluku da li putujemo ili ne. Sigurno da je glavni problem novac, jer odlazak u Italiju i Sloveniju nije ni malo jeftini bio, ali se isplatio što govori i rezultat naš. Nakon ovog uspjeha, nadamo se da će se javiti još dobrih ljudi koji su prepoznali rad i uspjehe ovih djevojaka, te pomoći put u Austriju”, kaže Petković.