XS
SM
MD
LG

Ne pomaže ni igrač više

 Fudbaleri dobojskog prvoligaša nikako da osjete slast pobjede. Ponovo su pred malobrojnim navijačima podijelili plijen i to sa ekipom Drine koja se u ranijim susretima pokazivala u daleko boljem izdanju. Pokušavali su domaći da nametnu svoju igru od samog početka utakmice ali gosti su se znalački branili i u nekoliko navrata u prvom poluvremenu pokušavali da ugroze golmana Matovića.

Ipak, blijedo izdanje iz prvog poluvremena obje ekipe vidjeno je i u nastavku susreta i to do 56. minuta kada je solidni sudija Žarić morao da zbog drugog žutog karoina posegne za crvenim i pošalje u svlačionicu Milana Krstića tako su gosti ostali sa desetoricom na terenu. Bio je to signal za fudbalere Sloge da pojačaju tempo i krenu u napad a rezultat takve igre bilo je i vodjstvo u 67. minutu. Saša Blagojević, stub odbrane domaćih, bio je najprisebniji nakon kornera u šesnaestercu gostiju i udarcem glavom smjestio loptu u lijevi ugao golmana Vićića. Očekivali su navijači domaćih da će konačno tri boda ostati u Doboju jer se igralo praktično na polovini gostiju, ali to se nije dogodilo. Naime, nakon brzog kontranapada fudbalera Drine u 81. minutu , na tridesetak metara od gola Sloge srušen je Marković a slobodan udarac izveo je Ćulum. On je uputio oštar udarac ka golu Matovića a Danijel Miljić je bespotrebno u živom zidu igrao rukom. Sudija Žarić ponovo dosudjuje slobodan udarac, ali sada sa ivice šesnaesterca domaćih. Ponovo iskusni Ćulum prilazi lopti , nalazi rupu u živom zidu Sloge i matira golmana Matovića . Bio je to kraj svih nada domaćih da će doći do prve pobjede u prvenstvu jer do kraja susreta gosti su se znalaćki branili i zasluženo odnijeli pola plijena iz Doboja.

Neriješen rezultat je najrealniji ishod susreta jer je očito da Sloga nema kvalitetan izbor fudbalera koji bi i na domaćem terenu mogli da dodju do pobjede pogotovo ako se ima na umu činjenica da su Borislav Lukić, Saša Blagojević i Jovo Lukić bili najistaknutiji pojedinci dok se od mladih fudbalera niko nije ozbiljnije nametnuo i oznojio crveno-bijeli dres svoa kluba.

SLOGA-DRINA 1:1 (0::0)

Stadion Luke. Gledalaca oko 100. Sudija Dragan Žarić (Kotor Varoš) , Pomoćnici Djermanović (Čelinac) i Dujaković (Prijedor). Žuti kartoni: Miljić, Blagojević, Fočić (Sloga), Krstić, Dukić (Drina). Crveni karton Milan Krstić (Drina) 56. minut.

SLOGA: Matović , Miljić ,(od 86. Hozić), Fočić , J. Lukić , Gavrić , (od 88. Andrić), B. Lukić , Blagojević , Pljevaljčić , Ilić, (od 66. Aličić), Radovanović , Ristić .

DRINA: Vićić , Majlović , Musić , Ćulum , Stjepanović , Kikić , Stupar  (od70. Malerović), Jokić , Kostić , (od 58. Dukić ), Dragutinović , (od 69. Marković), Krstić .

 


Tekstilac Kort 0 : 0 Zvijezda 09
Željezničar Sport Team 3 : 0 Napredak
Kozara 0 : 2 Podrinje
Slavija 3 : 1 Sutjeska
Sloga 1 : 1 Drina
Rudar Prijedor 4 : 1 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 9 6 2 1 20
2 Rudar Prijedor 9 5 4 0 19
3 Tekstilac Kort 9 4 4 1 16
4 Drina 9 4 4 1 16
5 Sloboda 9 5 0 4 15
6 Podrinje 9 5 0 4 15
7 Željezničar Sport Team 9 4 1 4 13
8 Slavija 9 3 4 2 13
9 Sutjeska 9 1 3 5 6
10 Napredak 9 1 2 6 5
11 Kozara 9 1 2 6 5
12 Sloga 9 0 4 5 4