XS
SM
MD
LG

Ognjen Vranješ se ne boji "BH fanatikosa"

 

Jedan od retkih Srba u dresu „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine poslednjih godina Ognjen Vranješ već duže vremena je na meti najvatrenijih navijača Zmajeva, „BH fanatikosa“, koji na svakoj utakmici razviju transparent sa precrtanim likom ovog igrača grčkog AEK-a.

„Fanatikosi“ za Vranješa su istakli da je „persona non grata“ u reprezentaciji BiH zato što je ovaj nekadašnji fudbaler Borca iz Banjaluke, a svojevremeno je nastupao i za Crvenu zvezdu, istetovirao granice Republike Srpske na levoj ruci, ali je tu tetovažu kasnije prekrio drugom. Međutim, iz utakmice u utakmicu najžešći navijači BiH prozivaju Vranješa i traže da on više ne igra za reprezentaciju jer ih je navodno uvredio tim gestom i Republikom Srpskom.

Produbljenje sukoba se nastavilo i posle poslednje kvalifikacione utakmice u Talinu protiv Estonije koja je za BiH imala samo karakter prestiža, kao i za domaćina, grupa „BH fanatikosa“ na jednom bazenu je razvila zastavu na kojoj je prekrižen lik Ognjena Vranješa, a on je na svom instagramu odgovorio komentarom: „hahahahah, kako ste opasni“ i sa nekoliko smajlija.

Vranješ je poznat i po tome što je svojevremeno dok je nastupao za moldavski Šerif iz Tiraspolja, na gostovanju u Zagrebu kod Dinama, posle prolaska dalje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, skinuo dres i pokazao podmajicu na kojoj je pisalo: „Delije sever“ čime je izazvao lavinu negativnih kometara u hrvatskoj „nogometnoj“ javosti.

Sportski žurnal

Instagram post Ognjena Vranješa