XS
SM
MD
LG

Đurđević: uz pomoć navijača da srušimo Vogošću

Desno krilo Rukometnog kluba Borac Vladan Đurđević pozvao je navijače da napune ''Bori'' i zajedničkim snagama sruše Vogošću.

Pretendenti na titulu u četvrtak, od 18 časova, ukrštaju koplja u odgođenom susretu četvrtog kola Premijer lige BiH. Oba sastava u aktuelnoj kampanji nisu okusila gorčinu poraza, što garantuje dobar rukomet u banjalučkom “hramu sporta”.

“Crveno-plavi” su na premijeri novog šampionata lako izašli na kraj sa Maglajom. Potom su izvojevali zlata vrijedan gostujući trijumf protiv Zrinjskog. Proteklog vikenda su odmarali i u miru spremali taktiku za protivnika koji je igrao dvomeč Čelendž kupa.

– Ovo nam je jedna od bitnijih utakmica u prvenstvu, baš kao i prethodna u Mostaru. Vjerujem da smo se dobro spremili. Jeste da još imamo problema sa povredama, ali “skupili” smo se protiv Zrinjskog, tako ćemo i u četvrtak. Mi se za sve pitamo. Igramo na svom terenu i nadam se da nećemo imati problema. Pozvao bih i navijače da dođu u “Borik”. Mnogo je lakše igrati pred punim tribinama, kada ti publika daje vjetar u leđa. Zajedničkim snagama možemo srušiti Vogošću – poručio je Đurđević na početku priče za SrpskaCafe.

Posljednji put kada je Vogošča gostovala u Banjaluci, “isprašena” je sa 15 golova razlike. Đurđević je istakao da će biti teško ponoviti nešto slično, ali da priželjkuje isti epilog:

– Svi se nadamo, prije svega, pobjedi. Oni su prošle godine na papiru možda bili i kvalitetniji sastav. Sada su igrački slabiji, ali moje mišljenje je da igraju bolje, da su jači kao kolektiv. O gol-razlici ne razmišljamo. Cilj je jasan – bilo kakva pobjeda.

Borac je u novoj sezoni bh. elite odigrao dvije utakmice. Vogošća je, s druge strane, na parket izlazila tri puta, s tim da je u nedjelju i ponedjeljak bila evropske bitke protiv izraelskog Holona. Umor će, bez sumnje, biti faktor u derbiju.

– Oni su umorniji, a mi ćemo pokušati da iskoristimo našu svježinu. Iako smo odigrali svega dva meča, ne smatram da je to hendikep za nas. Naprotiv. Odlično smo radili tokom pripremnog perioda. Igrali utakmice sa jakim protivnicima. A naši treninzi su zaista visokog intenziteta, tako da s te strane zasigurno neće biti problema – dodao je Vladan.

Ekipa je tokom ljeta doživjela značajne promjene u igračkom kadru, ali i na klupi, na koju je sjeo Bojan Unčanin. Đurđević smatra da je to bio pravi potez uprave.

– Sve je već leglo na svoje mjesto. Trener Unčanin odlično radi sa mladim igračima. Mi odgovaramo njemu, a on i nama. Siguran sam da smo u ovom trenutku na višem nivou nego li su mnogi vjerovali da ćemo biti. Prošle sezone smo dva puta izgubili u Mostaru, a ove smo, evo, pobijedili. Taj uspjeh nam je bio velika injekcija samopouzdanja. Uz to, povrijeđeni igrači se polako vraćaju u stroj, tako da u predstojećem periodu možemo biti samo bolji – zaključio je Vladan Đurđević.

Vladan Đurđević je na startu nove kampanje među najefikasnijim igračima Borca. Krilo koje je prije devet dana napunilo 21 godinu, ne krije zadovoljstvo zbog toga.

– Mada, uvijek može bolje. Zato i treniramo svaki dan. Moji pogoci su produkt igre saigrača i podrške trenera. I stvarno je najmanje bitno ko daje golove. Jedino je važno da pobjeđujemo i da svi dajemo doprinos, kako u napadu, tako i odbrani.

SRPSKACAFE


Kakanj 34 : 44 Bosna Centrotrans
Slavija 28 : 28 Konjuh
Vogošća Poljine Hills 31 : 25 Sloga
Zrinjski 30 : 27 Bosna
Maglaj 36 : 33 Goražde
Borac M:TEL 35 : 32 Derventa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izviđač CO 24 20 1 3 61
2 Vogošća Poljine Hills 24 19 2 3 59
3 Zrinjski 24 17 0 7 51
4 Borac M:TEL 24 16 1 7 49
5 Maglaj 24 13 0 11 39
6 Bosna Centrotrans 24 12 2 10 38
7 Konjuh 24 11 3 10 36
8 Sloga 24 10 2 12 32
9 Derventa 24 8 4 12 28
10 Slavija 24 8 3 13 27
11 Goražde 24 7 2 15 23
12 Kakanj 24 2 1 21 7
13 Bosna 24 2 1 21 7