XS
SM
MD
LG

Optužili druge za namještanje i priznali da su i sami puštali bodove

 

Svatovac

 

Susret 11. kola Druge lige FBiH – “Sjever” u Poljicama između Svatovca i Seone, podigao je mnogo prašine.

Naime, pri vodstvu gostiju od 0:1, fudbaleri Svatovca nasrnuli su na sudiju, zbog čega je utakmica prekinuta, a najvjerovatnije bit će registrovana rezultatom 0:3 za goste. UO Svatovca smatra kako je utakmica iz režirana te da su sudije podmićene sa 2.000 KM.

Saopštenje prenosimo u cjelosti i bez intervencija:

“Upravni odbor NK Svatovac Poljice je na današnjoj vanrednoj sjednici osudio čin nadležnih i odgovornih osoba u nadstojanju da sruše ugled i dostojanstvo kluba iz Poljica! Naime, na jučerašnjem susretu odigranom u Poljicu, sudijska trojka je očito imala namjeru da kartoniranjem desetkuje domaći tim pred gostovanje Gradine iz Srebrenika naredno kolo. Nevjerovatan podatak od 7-8 žutih i 1 crveni karton, i to ne zbog startova već zbog “priče”. I u tome su uspjeli, nažalost! Teško je bilo ostati ravnodušan na onakvu krađu i otimačinu u režiji Franje Ćulapa, prvog pomoćnika na jučerašnjem susretu, glavnog i odgovornog krivca za iscenirani prekid, i Kovčić Juraja glavnog sudije  koji je napravio nekoliko kardinalnih pogrešaka na štetu našeg tima, a sve po nalogu vijećnika SDA Gradačac Mustafe Osmanovića, povjerenika za delegiranje sudija.

Mustafa Osmanović i Adil Osmanović su za delegiranje pomenute trojke unovčili po 500,00 KM, a vjerovali ili ne, nekada dragi prijatelji iz Seona, kojima smo u zadnjem kolu I kantonalne lige pustili da pobijede ne bi li ostali u ligi, na čelu sa gosp. Perom (Persel), u suradnji sa nama bliski komšijski klubovima učestovali su u jučerašnjem scenariju, i pobrinuli se da za 2000,00 KM sudijska trojka napravi neviđenu bruku i sramotu.I za kraj, da ne zaboravimo finansijsku injekciju za kartoniranje u iznosu od 500,00 od strane UO Gradine iz Srebrenika! Poruka svima onima koji sljedeći puta budu planirali kreirati prekid, da ga ne pokušavaju praviti u Poljicu, jer će završiti neslavno! Jučerašnji meč – od prijema do ispraćaja, sve je proteklo u najboljem redu, ali za ponavljanje istog slijedi eliminacija pojedinaca koji stoje iza takvog scenarija! I da ne zaboravimo, poruka svim klubovima u ligi, Franjo Ćulap i Kovčić Juraj kreiraju najbolje “dvice” u regiji Sjever. Cijena, prava sitnica! Prodaš svoj obraz, obraz svoje porodice i djece za samo 2000,00 KM! Ostat ćemo hladne glave, pripremati se za meč protiv Gradine, kao da je posljednji, a nikome, i nikada nećemo ostati dužni!” – stoji u saopštenju UO NK Svatovac Poljice.