XS
SM
MD
LG

Bosna i Hercegovina sa jedanaest džudista na Svjetskom prvenstvu za juniore

 

 

Bosna i Hercegovina će na Svjetskom juniorskom prvenstvu imati jedanaest džudista.

U kategoriji do 73 kilograma nastupiće Ante Galić. On će za protivnika u prvoj rundi imati Kajomidina Žaborova iz Tadžikistana, a ukoliko prođe njega na putu će mu stajati Martin Hojak iz Slovenije.

Već smo pisali da u kategoriji do 81 kilograma nastupa Vuk Elez, koji će, nakon što je slobodan u prvom kolu, u drugom raditi borbu protiv boljeg iz duela Adrijana Gandije i Arama Grigorijana iz Rusije. Pored njega u istoj kategoriji nastupiće Almin Šljivo, koji je takođe slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka boljeg iz duela Hesusa Toresa iz Meksika i Sebastijana Marčinkieviča iz Poljske.

U "devedesetci" pored Nikole Mikavice koji će raditi protiv Murtazo Aminova iz Tadžikistana je i Toni MIletić koji je slobodan u prvom kolu, a u drugom radi protiv Francuza Aurelijana Dieza.

BiH će u kategoriji do 100 kilograma imati Nikolu Kapora kojeg je žrijeb spojio za Uzbekistancem Artijomom Bagdisarovim, a ukoliko njega prođe čeka ga duel sa boljim iz meča reprezentativca Azerbejdžana, Zelim Kotsojeva i Korejca Minčeol Čoija.

U apsolutnoj kategoriji Vasilije Vujičić čeka reprezentativca Mauricijusa, Varena Motiena, a pobjednika ovog duela u drugom kolu čeka Rus, Inal Tasoev.

Kod djevojaka će BiH imati četiri predstavnice. Anđela Samardžić je u kategoriji do 63 kilograma, i ona će raditi protiv Gjoje Veterli iz Švajcarske u drugom kolu, nakon što su obje slobodne u prvom.

Njena sestra Aleksandra, od koje se i najviše očekuje, nastupiće u kategoriji do 70 kilograma, a u drugom kolu će sačekati bolju iz duela Alis Belandi iz Italije i Ojungerel Amarasaikan iz Mongolije.

Danica Jurić će predstavljati BiH u kategoriji do 78 kilograma. Ona u prvom kolu za protivnicu ima Nefeli Papadakis iz SAD, a u drugom kolu pobjednicu ovoga duela čeka reprezentativka Njemačke, Juli Helterhof.

U apsolutnoj kategoriji za djevojke, onoj preko 78 kilograma, je Barbara Čikić. Nju čeka reprezentativka Gruzije, Sofio Somkišvili, a bolja iz ovog duela radiće u drugom kolu protiv Žozefine Fuentealbe iz Čilea.

Svjetsko prvenstvo u Zagrebu počelo je danas u po dvije težinski najslabije kategorije obje konkurencije.