XS
SM
MD
LG

Mikavica spreman za SP: Daću sve od sebe

Džudista Famosa, Nikola Mikavica, nastupiće u petak u Zagrebu na Svjetskom prvenstvu za juniore u kategoriji do 90 kilograma.

Momak iz Istočnog Sarajeva za prvog protivnika ima Murtaza Aminova iz Tadžikistana, o kojem se nema previše informacija osim da do sada ima upisana dva Grend pri meča u Taškentu i Dizeldorfu, i u oba je poražen.

- Ne poznajem mnogo protivnika sa kojim radim prvi meč. Međutim, spreman sam za takmičenje. Dobro sam trenirao za ovo prvenstvo, i daću sve od sebe da napravim što više. Za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo. Nisam baš imao mnogo sreće jer su na mome putu ako prođem momka iz Tadžikistana i Japanac, bronzani na prvenstvu Japana, i Gruzin, takođe bronzani u svojoj zemlji, a svi znamo šta je džudo u ove dvije zemlje i kakvi borci dolaze otamo. Neće biti lako, ali ne predajem se. Ovo je veliko iskustvo za mene, i daću sve od sebe da se predstavim u najboljem svjetlu, rekao je za naš portal Nikola Mikavica. 

Pored Nikole Mikavice Famos ima još jednog predstavnika u Zagrebu, Vuka Eleza, u kategoriji do 81 kilograma, a obojica će na tatami izaći u petak.