XS
SM
MD
LG

Sofrenić ''promašio'' sastanak

Dugo očekivana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine okončana je po narodnoj -  tresla se gora rodio se miš. Nakon što fudbalska reprezentacija nije izborila ni plasman u baraž za nastup na Svetskom šampionatu u Rusiji, selektor Mehmed Baždarević je na sednici podneo izveštaj o mečevima sa Belgijom i Estonijom. On je usvojen, ali su svi članovi Izvršnog odbora govoreći o kvalifikacijama istakli da nije napravljen rezultat i da praktično Baždarević više nije i neće biti selektor Bosne i Hercegovine.

Njemu je istekao ugovor i niko od članova Izvršnog odbora nije ni nabacio mogućnost da mu se prodži ili sklopi novi. Svi su konstatovali da je imao praktično pola kvalifikacionog ciklusa za odlazak na Evropski šampionat u Francsuku 2016 i kompletan za Rusiju i da više nema mogućnosti da ostane na poziciji selektora.

Pojedinci su u svojim obrazloženjima konstatovali da Baždarević nije kriv što pojedini ključni igrači nisu bili na visini zadatka, u važnim susretima, a to je konstatovao i Zvijezdan Misimović, savjetnik Izvršnog odbora za sportska pitanja, verovatno budući sportski direktor reprezentacije.Sve to ipak Baždarevića ne amnestira od nespeha.

Nakon ospežne diskusije konstatovano je da Odbor za posredovanje i savetovanje,a čine ga  Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvijezda Misimović do sledeće sednice Izvršnog odbora, a biće najverovatnije 10. novembra, proba pronaći kandidate za novog selektora.

Sednica Izvršnog odbora je održana u hotelu Evropa u Sarajevu, pa je većina članova Izvršnog odbora  sporednim izlazima napustila hotelsko zdanje,a potredsednik FS BiH Milorad Sofrenić svojom izjavom dodatno zakuvao situaciju.

-Izveštaj Baždarevića je prihvaćen, a odlučeno je da Odbor za posredovanje narednih dana traga za selektorom, konstatovao je Sofrenić, da bi ničim izazvan dodao da postoji i opcija da Baždarević ostane.

To aposlutno nije tačno i imamo informacije da su mu pojedinci unutar FS BiH zamerili zbog te nepromišljenje izjave. Tim pre što niko nije na sednici ni spomenuo mogućnost Baždarevićevog opstanka na poziciji selektora, pa će biti pre da se malo ’’zapričao’’ Sofrenić, te dodao možda nešto što bi on voleo, ali većina u FS BiH sigurno nije za takvu opciju. 

Izvršni odbor FS BiH