XS
SM
MD
LG

U Kruševac stižu Zemunci!

U 14.kolu SL Napredak dočekuje ekipu Zemuna. Fudbalski klub Zemun se trenutno nalazi na jedanaestoj poziciji na tabeli, sa jednom utakmicom zaostatka.  Šef stručnog štaba Napretka Milorad Kosanović nije bio opširan u analizi protivničke ekipe:

"Na prvi pogled ta utakmica možda ne izgleda teško, ali će sigurno biti čvrsta i snažna, slična kao ona protiv Mačve. Ozbiljnost, koncentracija i disciplina su neophodne da bi utakmicu odigrali najbolje što možemo u ovom momentu. Važan je pozitivan rezultat, i nadam se da ćemo to moći, jer bi bilo važno da na mirniji način uđemo u završnicu prvenstva".

Svoje vatreno krštenje pred novinarima imao je Džesi Sekidika, , prema mišljenju šefa stručnog štaba Napretka, jedan od najboljih igrača u poslednje dve utakmice. Ovaj mladi Nigerijac, sa zvučnom igračkom biografijom, nije dobijao veliku minutažu od svog dolaska u Napredak 2016.godine. Veliki igrački potencijal  u njemu, prepoznao je Kosanović, a Sekidika se  trudi da to na najbolji način iskoristi:

"Ako dobiješ priliku da igraš moraš da daš sebe maksimalno timu. Ja sam dobio priliku da igram i iskoristio sam je. Od šefa stručnog štaba sam dobio potrebno samopouzdanje koje mi je bilo samo vetar u leđa". 

Sekidika je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je njegov period prilagođavanja potrajao, i da je to jedan od glavnih razloga zašto do sada nije pružao bolje partije.

Kosanović je rekao da je Sekidika još uvek daleko od onoga što može, ali da ima predispozicije da jednim konstantnim radom postane jedan od najboljih igrača, a da je za radovanje svaki napredak u igri igrača.

Utakmica Napredak-Zemun, igra se u subotu 21.oktobra sa početkom u 17:00 časova na stadionu Mladost u Kruševcu. Ulaznice će se prodavati na dan utakmice na blagajnama stadiona po nepromenjenim cenama.