XS
SM
MD
LG

Golman Skenderbega zaustavio Partizan

Crno-beli su na gostovanju u Elbasanu došli do drugog boda u Ligi Evrope

Skenderbeg – Partizan 0:0 (0:0)

Stadion: „Elbasan arena”. Gledalaca: oko 7.000. Sudija: Danijel Stefanski. Pomoćnici: Marsin Bonjek, David Igor Golis (svi iz Poljske).

SKENDERBEG: Šehi, Vanđeli, Radaš (od 33. Aljiti), Jašanica, Mici, Muzaka (od 90+2. Osmani), LJiljaj, Džejmsa, Taku, Sove, Dita (od 80. Škodra).

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić, Everton, Jevtović, Tošić, Janković (od 87. Ilić), Suma, Tavamba (od 66. Ožegoivić).

Partizan je remizirao u Albaniji i osvojio veliki bod! U duelu 3. kola Lige Evrope Skenderbeg i naš šampion odigrali su meč bez golova.

Parni Valjak će u nastavku grupne faze dočekati Albance i Jang Bojs i u direktnom duelu sa tim protivnicima moći će da osvoji bodove vredne prezimljavanja u Evropi. Veoma važno za crno-bele je što nisu poraženi u Švajcarskoj i Albaniji.

Prvu priliku za nove bodove puleni Miroslava Đukića imaće za dve nedelje kada će ugostiti Skenderbeg.

Uz te dve utakmice u Beogradu Partizan očekuje i gostovanje Dinamo Kijevu.

Kada je reč o meču o Albaniji nema se puno toga reći, bila je to „rovovska“ borba, „pucalo“ je na sve strane, jaki dueli, muški, poneki preteran i grub start, bez mnogo lepote i tri velike prilike na kraju meča (dve odbrane Šehija i stativa koju je pogodio N. R. Miletić). Na kraju najnepopularniji rezultat – 0:0.

Domaći tim je u 25. sekundi izborio korner, ali posle udarca iz ugla Everton je oduzeo loptu Albancima i otklonio opasnost.

U trećem minutu domaći tim je ponovo zapretio, ali Mitrović je reagovao na vreme i loptu poslao u korner posle koga je Stojkoviću udarcem sa ivice kaznenog prostora zapretio Taku, ali srećom po srpskog šampiona on nije bio precizan.

Treći korner Skenderbeg je izborio u petom minutu. Taku je centrirao, a posle nekoliko sekundi i kombinovanja domaćih Tavamba je izbacio loptu iz šesnaesterca.

U sedmom minutu naš tim je prvi put zapretio. Bio je to udarac Vulićevića sa 20 metara, ali lopta je išla direktno u golmana Albanaca Šehija.

Partizan je u dva navrata zapretio Albancima u 10. i 11. minutu. Prvo ga je Sumu uposlio Tavamba, a potom je Tošić asistirao za korpulentnog napadača. No, odbrana domaćih je zaustavila prvi put Sumu, a drugi put Šehi je odbranio Tavambi.

Štoper Parnog valjka N. R. Miletić je napravio veliku grešku u 23. minutu, domaći tim je imao kontru i sjajnu priliku, ali Mitrović je maestralnim klizećim startom zaustavio Džejmsa.

U 30. minutu Džejms je oprobao udarac, ali Vulićević ga je izblokirao i Stojković je lako uhvatio loptu.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imali su domaći. Sove je bio u izglednoj šansi, ali Mitrović je opet bio sjajan.

U 55. minutu Tavamba se našao u prilici posle centaršuta Vulićevića, ali odbrana domaćih je pravovremeno reagovala.

U 62. minutu Partizan je imao fenomenalnu šansu, Suma je uposlio Nemanju G. Miletićakoji je umesto šuta odlučio da doda do Tavambe, ali udarac napadača Partizana izblokirao je Vanđeli.

Zoran Tošić je oprobao udarac u 75. minutu. Bio je to slobodnjak na desnoj strani („skraćeni korner“), očekivao se centaršut, ali krilo Partizana je šutiralo, a Šehi je uspeo da odbrani i izbaci loptu.

U 84. minutu Tošić je ponovo imao priliku da zapreti domaćinu iz slobodnjaka, ovoga puta bila je to mnogo bolja prilika, ali i mnogo lošiji šut.

Šehi je u 89. minutu izrastao u heroja navijača domaćih. Bila je to odlična akcija Partizana.Ilić je uposlio beka Miletića, ovaj je dodao do Ožegovića, koji je loptu prosledio do Sume. Vezista crno-belih bio je oči u oči sa golmanom gostiju, ali na žalost nije uspeo da ga prevari.

Samo nekoliko sekundi kasnije Šehi je maestralno odbranio fantastičan udarac Tošića, a potom smo videli stativu koju je pogodio N. R. Miletić posle korera i to je bilo sve na ovom meču, na kraju bod za Partizan... 

Semafor 3. kola Lige Evrope:

B grupa:

Skenderbeg – Partizan 0:0

Dinamo Kijev – Jang Bojs 2:2 (Mbokani 35, Monozjuk 49 - Asale 17, 40)

Tabela: Dinamo Kijev 7, Jang Bojs 3, Partizan i Skenderbeg po 2.