XS
SM
MD
LG

Velemajstori manipulacije na delu

Još jedna šarada zvana Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je okončana, bez vidljivog  rezultata. Pričali su članovi rukovodećih struktura saveza nekoliko časova o izveštaju Mehmeda Baždarevća, selektora BiH kome je istekao ugovor, a da ništa nisu odlučili.

Tako bi se mogle protumačiti njihove izjave, nakon sastanka u Sarajevu. Pričali su, razgovarali o izveštaju i na kraju izašli pred novinare i konstatovali da bh nema selektora, jer je istekao ugovor (a to svi znaju), da će se tražiti novi selektor, ali da ni stari (Baždarević) nije van te konkurencije.

Ajde neka im bude da ni Baždarević nije bez mogućnosti novog izbora. Ona je manja od mogućnosti da potpisnik ovih redova potpiše za Barselonu...

Ali, od ove skupine bolje se nije ni moglo očekivati. Oni koji su jednog Ivicu Osima izigrali i ostavli ga unekom Komitetu za posredovanje i savetovanje, mogu da rade i čine šta hoće. Čoveka, koji je bio i jeste najzaslužniji za promene unutar FS BiH. Dok su njega slušali išlo se napred. Prestali su da ga slušaju i otišli pogrešnim putem. Nabrajati njihove grehe, bilo bi gubljenje vremena. Toliko ih je da bi se teško mogli svi i pobrojati...

Da krenemo  od onog smešnog završetka Premijer lige, prošle sezone, pa do igranja sa Belgijom na Grbavici , tačnije oranici (izvinjavamo se Željezničaru), slučaja sudije Tanje Račić, do ovog cirkusa sa Baždarevićem, kao mogućim novim selektorom....Ovo su samo oni najsvežiji!

Dobro bi bilo da pokažu barem  jednu diskusiju na Izvršnom odboru koja je išla u pravcu novog Baždarevićevog rada na poziciji selektora. Nema je, ali ako hoće da naprave u javnosti atmosferu da bi Meša možda mogao i da bude novi - stari selektor neka im bude. Valjda poveruju u ono što niko ne veruje...

Najbolje je to oslikao Ivica Osim pitajući novinare po završe tku sastanka - A da li ste pitali Mešu, hoće li da ostane?

Da, niko nije Mehmeda pitao?  Rekao je on nakon Estonije da bi volio da ostane. A šta je rekao nakon sastanka u Sarajevu? Nije ništa. Možda mu je sve jasno i možda je već u Francuskoj!

Niko, ni ovi u Izvršnom odboru ne znaju Mešin odgovor na to pitanje, ali sigurno znaju da ga neće na pozoiciji selektora.

Ostavio ih je bez odlaska u Rusiju, a već su se mnogi videli u ovoj ogromnoj, prelepoj zemlji...Prisetili su se kao im je bilo na Kopakabani, pa što da im ne bude i Rusiji...

Ostavo je Mehmed ove iz Izvršnog odbora i bez 13.500 maraka koliko je svaki od članova Izvršnog odbora dobio za plasman u Brazil. Što su im platili, nikome nije bilo jasno, ali im je plaćeno!

Doduše, nije njima do novca, ali ne bi škodilo. Uz sve to mogli bi oni što se pitaju u FS BiH i FSRS da povedu u beli svet kumove, prijatelje...Što da ne. Tako je bilo u Brazilu, a sada bi bilo barem malo jeftinije. Nisu Rusija i Moskva preko belog sveta.... E zbog tih malih stvari Mehmede tebi je spremna pedala, ali ti je juče nisu smeli direktno da uruče. Isuviše si veliko fudbalsko ime za njih!

Oni će to lepo preko posrednika. Tačnije ućutaće se i neće te biti među kandidatima za selektora. Kad god je gusto, oni se ućute!!!

Pokušali su i taj izbor novog ili starog selektora da podvale Ivici Osimu, Dušku Bajeviću, Seadu Kajtazu i Zvijezdanu Misimoviću. Njih su ovlastili da traže selektora i predlože ga Izvršnom odboru i tročlanom predsedništvu. Tako su i izašli u javnost, ali ih je opet nesumnjivi fudbalski autoritet Ivica Osim isterao na čistatc. Jasno je i glasno rekao da će oni ( Izvršni odbor)  birati selektora, a ne četvorka kojoj su gurnuli taj vrući krompir u ruke. Oni će samo da predlože kandidate...

Ništa novo, stari maheri rade po  njima oprobanoj matrici. Gurni problem pod tepih, ili ga daj nekome drugom u ruke,da ga rešava...

Dok traje ovaj cirkus oko selektora, oni su polako provukli sve što su trebali. Pozapošljavali su nakon konkursa koji su ponavljani do u nedogled sebi podobne radnike. Iole ozbiljna inspekcijska kontrola bi im to poništila. Nećemo da se bavimo time. Ko je zainteresovan neka istražuje i podnosi prijave. Nećemo ni o mnogim drugim stvarima.

Ali hoćemo recimo oko poništenog tenedera za rekonstrukciju kupljenje zgrade FS BiH preko puta RTV BiH u Sarajevu. Prva cifra za rekonstrukciju je išla čak do šest miliona maraka, pa je pala na četri i ispod četiri, a onda je tender poništen. Ko je za koga lobirao. Zašto je poništen?  Kome je malo tri miliona i nekoliko stotina hiljada maraka za rekontrukciju? Mislite da ne znamo???  Nemojte gospodo potcenjivati novinare!  Pisaćemo i o onima koje ste instalirali u prve ''borbene redove'', a svojevremeno su nameštali utakmice...Ma kompletna prvenstva...Majstori ste vi manipulacije! Velemajstori!

Znate vi ipak da i to mi znamo. Mogo toga.Znamo mi da ćete vi da ćutite i da nećete odgovarati ni na jedno pitanje ili telefonski poziv. Imate vi već razrađen sistem funkcionisanja. Ćuti, prestaće pisati!!!

Nećete odgovarati, ali ćete nas čitati i komentarisati...O svemu će vas izveštavati  i vaši ''dežurni čitači i nosači pametnih telefona''...Znamo da ih imate.