XS
SM
MD
LG

Kozara preorala Lijevče

KIK Kozara / FOTO:mojagradiska.com

U prvom kolu II lige MLRS, ZAPAD, košarkaši iz Gradiške odnijeli su pun plijen iz Aleksandrovca, gdje su kao gosti savladali KK Lijevče iz Nove Topole rezultatom 53:59.

Nakon furiozne prve četvrtine u kojoj je OKK Kozara ostvarila vodstvo 15 razlike, semafor je pokazivao 3:18. Sjajno su otvorili utakmicu izabranici trenera Ljepojevića, gdje su čvrstom odbranom došli do lakih poena iz brze tranzicije. U drugoj četvrtini igrači KK Lijevče uspjeli su malo da konsoliduju svoje redove i na krilima Mićića i Miljevićasmanjuju vodstvo te na poluvrijeme odlaze sa rezultatom 17:25,piše na sjatu mojagradiska.com

Inače gore pomenuti Mićić Nikola, nakon kratke pauze u seniorskoj košarci došao je kao pojačanje u KK Lijevče, a upravo on postigao je prve poene svoje ekipe, te se u budućnosti očekuje njegovo dizanje forme, kao i ostatka ekipe.

 U drugom poluvremenu, igralo se muški na obe strane parketa, prvo su u 3/4košarkaši Kozare odmakli na 13 razlike što se činilo kao početak kraja ove utakmice. Na sreću košarkaške publike KK Lijevče se vratilo u meč, prišli na samo 1 poen zaostatka, ali to nije bilo dovoljno. Spoj mladosti Kecmana, Vukovića, Inca i Vukomanovića uz lidersku palicu, iskusnog Igora Damjanovića uspješno je odolio napadima domaćina i priveo utakmicu kraju, za konačan rezultat 53:59.

Trener Ljepojević imao je samo riječi hvale za svoje omladince: 

 ‚‚Iako smo ušli u utakmicu bez ijednog zajedničkog treninga, u nedostatku dvorane, zadovoljni smo kako smo otvorili meč, što će ispostaviće se na kraju i presudilo. Uz očekivane partije iskusnih igrača ove ekipe najviše sam zadovoljan doprinosom juniora koji su pokazali da pripadaju prvom timu, te da se od njih može dosta očekivati u budućnosti.”

Kapiten Igor Damjanović, kao najistaknutiji pojedinac ovog meča s 15 postignutih poena kaže : 

 ‚‚Prva utakmica u sezoni, u koju smo ušli bukvalno bez ijednog jedinog treninga. Sala Srednje stručne i tehničke škole se renovira i nemamo adekvatne uslove za rad, ali nadam se da će se to promijeniti u bliskoj budućnosti. Zadovoljni smo pobjedom, kako i ne bi bili. To je u suštini najbitnije za ovaj meč, jer moramo da se okrenemo nedelji, utakmici drugog kola gdje gostujemo u Prnjavoru. Očekujemo tešku utakmicu, ali kao i u ovom trijumfu, pokušaćemo da juniorima ukažemo više minuta.” 

Iz poražene ekipe, strijelac 9 poena za domaću ekipu, na kraju ipak optimističan Jovan Puškar :

 ‚‚Najvise je presudila ta prva četvrtina u kojoj smo imali 7-8 otvorenih šuteva za tri poena i to da smo ušli u utakmicu sa lošom odbranom, a ekipa Kozare je to iskoristila i povela 15 razlike. U ostale tri cetvrtine smo podigli odbranu na viši nivo i stigli na dva poena zaostatka ali zbog lošeg šuterskog izdanja nismo mogli da preokrenemo rezultat u našu korist. U nedjelju vec igramo utakmicu protiv ekipe Ušća u Obilićevu. Popravićemo neke nedostatke iz prve utakmice i uz dobro šutersko raspoloženje očekujem pobjedu.”

KK Lijevče Nova Topola – OKK Kozara Gradiška 53:59

Lijevče: Puškar 9, Obradović 6, Miljević 15, Jović, Mićić 6, Vajagić, Subotić 9, Lukić A. , Lukić S., Međedović, Gajić 6, Madžarić 2

Kozara: Vekić 2, Tomić 14, Kelečević 10, Petković, Vuković 7, Damjanović S. 3, Damjanović I. 15, Injac, Kecman 2, Simetić, Vukomanović 3, Radić 3


Sloboda 73 68 : 74 Mladost Bulldogs
Borac 72 79 : 63 Mladost
Una 81 : 74 Ušće
Lijevče 53 : 59 Kozara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Borac 72 1 1 0 2
2 Una 1 1 0 2
3 Mladost Bulldogs 1 1 0 2
4 Kozara 1 1 0 2
5 Sloboda 73 1 0 1 1
6 Lijevče 1 0 1 1
7 Ušće 1 0 1 1
8 Mladost 1 0 1 1