XS
SM
MD
LG

Kup BiH u futsalu: Sutra dvije utakmice

Pred futsalerima u Bosni i Hercegovini ovih dana su obaveze u Kupu Bosne i Hercegovine.


1/8 finala se otvara sa utakmicama prošlogodišnjih finalista. Od 19,30 će u Sarajevu da utakmicu igraju MNK Centar i KMF Tango, dok će u Mostaru da se sastaju FC Mostar SG i MNK Željezničar.

Centar i Tango se nisu ove sezone još sastali u prvenstvu. Igrali su prijateljsku utakmicu, jedan fenomenalan meč, u kojem je Centar slavio pobjedu. Nekada je ovo bilo finale najmasovnijeg takmičenja u BiH, a evo ove godine duel već u prvoj rundi. Centru pripada uloga favorita. U odličnoj su formi, iako su rijetko koju utakmicu odigrali u kompletnom sastavu i u prvih osam kola imaju sedam pobjeda i poraz u derbiju od Starog Grada. I Tango u ovaj komšijski obračun ulazi osokoljen sa dvije vezane pobjede, a posebno se izdavaja veliki trijumf u Trebinju u nedelju, 3:0. Sigurno da imaju motiva da se dokažu protiv ekipe kakva je Centar, pa to garantuje dobar futsal.

Aktuelni osvajač Kupa BiH, FC Mostar SG dočekuje MNK Željezničar. Ne treba trošiti riječi na Mostarce koji su nerješiva enigma za sve ekipe u prvih osam kola. Savladali su već jednom Željezničar ove sezone, na Grbavici, u meču gdje je domaći tim imao odličnu igru većim dijelom meča, ali su se u finišu raspali i doživjeli poraz. Uspjeli su oni za vikend protiv drugog mostarskog kluba da prekinu crnu seriju od šest vezanih poraza, stigli do velike pobjede, i to im je sigurno motiv više da pokušaju nešto uraditi i u "Sjevernom logoru".

U petak se igra jedan meč. Prvoligaš Republike Srpske, KMF Ljubić, dočekaće na svom terenu KMF Brčko zdravlje. Igrali su oni prošle sezone u Prvoj ligi Republike Srpske i sigurno se poznaju, mada je nepoznanica sa kakvim motivom Brčaci ulaze u ovo takmičenje.

Subota je rezervisana za tri meča. Derbi igraju KMF Leotar i MNK Brotnjo. Trebinjci su u jednoj rezultatskoj krizi, nisu još uvijek na prepoznatljivoj radnoj temperaturi, baš kao što ni Brotnjo nije bio na početku sezone, ali su se digli u zadnjih nekoliko kola. Poraženi su u subotu u Sarajevu od Centra, ali su odigrali veoma dobru utakmicu, i to je bio pravi derbi. Obje ekipe će zasigurno i u ovom meču imati šta da kažu.

Prvoligaš FBiH, MNK Bosna Kompred, dočekuje u Tuzli ekipu Banovića. I oni su u prošloj sezoni igrali prvoligaške utakmice, a sada su na različitim stranama. Bosna je doživjela poraz u posljednjem kolu na svom parketu od zeničkog Calpa, dok su Banovićani poraženi u Tuzli od Salinesa. Sada im ponovo predstoji gostovanje u tom gradu, gdje se nadaju da konačno mogu prekinuti seriju od osam poraza iz Premijer lige.

U subotu se još igra i meč u Livnu. MNK Seljak u dvorani Dalibor Perković Dali dočekuje banjalučkog Sokratesa. Domaća ekipa biće apsolutni favorit u ovom duelu, iako nikada ne treba otpisati ekipu Sokratesa, mada teško je vjerovati da oni mogu iznenaditi MNK Seljak.

Nedelja donosi duele u Mostaru i Cazinu. Premijerligaški obračun u Bijelom brijegu imaju MNK Zrinjski i KMF Nevesinje. Mostarci dobro igraju, u vrhu su tabele, mada su doživjeli poraz u Sarajevu od Željezničara za vikend. Sa druge strane KMF Nevesinje je prekinulo seriju poraza protiv MNK Seljak u Berkovićima, i to im je podstrijek da probaju i u Mostaru nešto da naprave.

Prvoligaš Federacije BiH, koji igra veoma dobro na startu sezone, MNK Bubamara iz Cazina, dočekaće na svom partketu tuzlanskog Salinesa. Ekipa iz Cazina je dobro uigran tim, i pokušaće iz daljeg takmičenja da izbaci Tuzlake, koji su se namučili protiv Banovića u zadnjem kolu, ali tokom sezone dobro igraju.

Raspored:

Četvrtak:

Sarajevo: MNK Centar - KMF Tango (19,30)
Mostar: FC Mostar SG - MNK Željezničar (19,30)

Petak: 

Prnjavor: KMF Ljubić - KMF Brčko zdravlje (20,00)

Subota:

Trebinje: KMF Leotar - MNK Brotnjo (17,00)
Livno: MNK Seljak - KMF Sokrates (18,00)
Tuzla: MNK Bosna Kompred - MNK Banovići (19,30)

Nedelja:

Cazin: MNK Bubamara - FC Salines (17,00)
Mostar: MNK Zrinjski - KMF Nevesinje (17,00)