XS
SM
MD
LG

Poletan večeras u finalu "Zlatne rukavice"

U „Štark areni“  u Beogradu danas od 19 časova počinje finale prestižnog beogradskog međunarodnog turnira "Zlatna rukavica".

Sandro Poletan, bokser BK "Kruna" iz Laktaša, u finalnoj borbi, u kategoriji do 75 kg,  će se takmičiti sa Slovencem Aljažom Venkom. Na putu do finala Poletan je u  četvrtfinalu savladao Moldavca Viktora Karapčevskog, a u polufinalu takmičara iz  kineskog Tajpeja Kan Čija Veija, prekidom borbe u drugoj rundi.

 

polufinale Sandro Poletan - Kan Čij Veij

 

Za ovaj bokserski spektakl, Poletan se pripremao u Kazahstanu i na Zlatiboru, sa reprezentacijom Srbije, a na pripreme je otišao odmah nakon osvajanja bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu u Budimpešti.

- Žrijeb bio nemilosrdan.  Na početku sam  odmah dobio Moldavca, koji je izvrstan i iskusan borac, stariji 5 godina, ali tu prepreku sam prešao. I za drugi meč  sam  znao da neće biti lagan, jer borci iz Tajpeja  su poznati kao osvajači najvećih svjetskih i olimpijskih medalja. Ipak svi treninzi i sva odricanja su se isplatili. Moj protivnik u finalu je Slovenac Venko, nezgodan protivnik koji je do sada  osvajao mnoge turnire i pobjeđivao na najvećim takmičenjima. Ne bih da dajem prognoze o meču, jer znam da će ovo biti jedno veliko i neizvjesno finale, -  kazao je Sandro  Poletan.

 

polufinale Sandro Poletan - Kan Čij Veij

 

Na jubilarnoj, 60. „Zlatnoj rukavici“, koja se održava od 23. do  25.11.2017. godine, učestvuju bokseri  iz dvadeset zemalja iz cijelog svijeta, a među njima i selekcije Kine i Rusije. Predsjednik organizacionog odbora „Zlatne rukavice 2017“ je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pod čijim pokroviteljstvom se i održava ovaj spektakl. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz je besplatan za sve ljubitelje ove  plemenite vještine.

 

Sandro Poletan, BK "Kruna", Laktaši