XS
SM
MD
LG

Sponzori prepoznali entuzijazam

Jedan po jedan projekat Škola fudbala Mladost iz Glamočana realizuje uprkos teškim uslovima kojima je pogođen fudbal u Republici Srpskoj uspešno organizuje i pokazuje da je, i dalje, entuzijazam najjači adut ako se “iz ničega želi stvoriti nešto”.

U Glamočanima je letos, prvi put, organizovan kamp Fudbalskog kluba Partizan iz Beograda, a predstavnici šampiona Srbije koji je izborio zimovanje u Evropi bili su prezadovoljni i presrećni domaćinstvom Milenka Petrovića, te njegovih saradnika Marine Ševo, Stevice Vujanovića i Upravnog odbora roditelja. Na ovom podneblju ima izuzetnih fudbalskih talenata što potvrđuje i Ognjen Ožegović, strelac pobedničkog gola protiv Jang Bojsa koji je rodom iz Gradiške, a Partizan će i u narednom periodu nastojati, da uz tehničku pomoć Škole fudbala Mladost, kamp u Glamočanima podigne na još viši nivo.

Nakon toga organizovan je turnir za četiri uzrasne kategorije dečaka i devojčica na kojima je viđen istinski sajam omladinskog fudbala, a deca i roditelji su zadovoljni otišli kući uz poruku da će se i dogodine vratiti u Glamočane.

-Sve radimo iz ljubavi, golim entuzijazmom i željom da napravimo dobru fudbalsku priču, da stvaramo igrače, a ne da uzimamo gotov proizvod. Jedino tako može se videti koliko je složen proces stvaranja fudbalera, a to mnogi potcenjuju – istakao je direktor Škole fudbala Mladost iz Glamočana Milenko Petrović.

Besprekoran rad i entuzijazam prepoznali su i sponzori koji žele da podrže pozitivne fudbalske priče. Tako su Diskont “S” i osiguravajuća kuća “Euroherc” pružili ruku prijateljstva i partnerstva u istrajavanju projekta stvaranja mladih igrača.

-Srećni smo zbog činjenice da i sponzori koji imaju praksu da podržavaju ispravne sportske priče polako prilaze našoj Školi, daju nam podršku u svim oblicima, a ona nije, kao obično, u današnje vreme, deklarativnog karaktera, već praktičnog. Tako smo već dobili prvi kontigent lopti za treniranje i igranje utakmica, kao i komplet opremu za treniranje sa logom Mladosti i naših sponzora, diskonta “S” i “Euroherca”. Daca su izuzetno zadovoljna jer ovo je još jedan korak napred u modernizaciji uslova za rad i naših nastojanja da izrastemo u prepoznatljivu Školu fudbala u regionu – sa osmehom kaže Milenko Petrović.

Direktor “Euroherca” za Republiku Srpsku Dario Miladinović istakao je da je sve ovo samo nastavak saradnje sa Mladosti.

-Prepoznali smo entuzijazam, pomogli smo i u organizaciji kampa FK Partizan, kao i brojnih turnira koji su održavani u Gla močanima. Uvek ćemo biti uz deci i mladost koji su budućnost našeg društva, a svaki put kada prepoznamo zdravu sportsku priču podržaćemo je u obostranom interesu – rekao je Miladinović.

                                                                                                                                                                                      S. Basara

Promocija opreme

U narednom periodu u zgradi “Euroherca” na Banjalučkom polju biće organizovana i zvanična promocija sportske opreme Škole fudbala Mladost – Glamočani.

-Biće to prilika da još jednom približimo stavove i zajedničkim koracima hitamo u budućnost zbog dece i fudbala, talenata kojih u Krajini i Republici Srpskoj ima na pretek – jasan je Milenko Petrović.

Petrović sa decom iz Glamočana


Sloboda : Željezničar Sport team
Krupa : Sarajevo
Zrinjski : Radnik (H)
Tuzla City : Željezničar
Zvijezda 09 : Radnik (BN)
Velež : Široki Brijeg
Borac : Kozara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 20 15 3 2 48
2 Zrinjski 20 13 3 4 42
3 Velež 20 12 2 6 38
4 Široki Brijeg 20 11 3 6 36
5 Željezničar 20 10 4 6 34
6 Sloboda 20 8 5 7 29
7 Borac 20 7 8 5 29
8 Željezničar Sport team 20 8 4 8 28
9 Zvijezda 09 20 8 2 10 26
10 Tuzla City 20 6 6 8 24
11 Radnik (BN) 20 5 3 12 18
12 Krupa 20 5 3 12 18
13 Radnik (H) 20 3 3 14 12
14 Kozara 20 2 5 13 11