XS
SM
MD
LG

FSRS, šta smo propustili? Savez poslao čestitku jesenjem šampionu, a jesen nije kompletna

Fudbalski savez Republike Srpske potrudio se i da nas u finišu godine nastavi iznenađivati svojim potezima. Onako kako je tekla godina, tako žele i u stilu da je završe.

Naime, na adresu FK Stakorine iz Čajniča, kojom su se pohvalili fudbaleri ovog kluba na facebook profilu, stigla je čestitka od strane FSRS koju potpisuju novopostavljeni gensek Goran Ćejić i predsjednik Mile Kovačević. 

Zaista, Stakorina prema stanju na tabeli jeste prva sa 10 bodova iz pet odigranih kola, no uvijek ima jedno ALI.

Utakmica 3. kola Regionalnog "Juga" između Rudog i Podgraba nije odigrana, niti je registrovana. Shodno tome FK Rudo ima utakmicu manje, i bod manje od Stakorine, te od ishoda tog duela direktno zavisi i ko će biti jesenji šampion. 

Nikada u javnosti nije izašla nikakva informacija o odlaganju utakmice FK Rudo i OFK Podgrab, niti bilo šta o tome. I dalje na zvaničnom sajtu FSRS, kao i u Comet sistemu stoji da ta utakmica nije odigrana, pa se postavlja pitanje zašto nije odigrana. Da li nije bilo moguće pronaći odgovarajući termin u prenatrpanom kalendaru Regionalnog ''Juga'' od čak tri utakmice po kolu, ukupno šest ekipa ? Da li je baš morala utakmica da se pomjeri za proljeće? Gdje su do sada vidjeli da se utakmice iz jesenjeg dijela pomjeraju za proljeće? 

Liga na Regionalnom jugu završena je 25. oktobra. Prosto je nevjerovatno da se taj meč nije odigrao, ili ako jedna od ekipa nije mogla da ne odigra, zašto nije registrovano službenim rezultatom. Mnogo pitanja, a niti jedan odgovor zbunjenog FSRS koji je potrčao da čestita Stakorini na tituli.

Na kraju, najmanje je bitno ko je jesenji šampion. Odavno je poznato da se ova i slične lige igraju isključivo za službena lica, i osim povremene podijele dresova od strane Područnog saveza FSRS ništa ne čini kako bi popularizovao fudbal u južnom dijelu Republike Srpske. Nebitno je potpuno ko je jesenji šampion kada se već sada da naslutiti da niti jedna od ovih šest ekipa neće željeti u viši rang radi nedostatka finansijskih sredstava, a to je poraz FSRS. Njima je najjeftinije poslati čestitku.


OFK Podgrab 0 : 1 Stakorina
Rudo 2 : 0 Željeznica
Han Pijesak 7 : 0 Romanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Stakorina 10 6 2 2 20
2 Rudo 10 5 3 2 18
3 Željeznica 10 5 2 3 17
4 Han Pijesak 10 4 4 2 16
5 OFK Podgrab 10 2 2 6 8
6 Romanija 10 1 1 8 4