XS
SM
MD
LG

EL: CSKA rutinski, Pao pao u Litvaniji.

Sinoć je odigrao pet mečeva u okviru 11. kola Evrolige. Pobjede su upisale ekipe Žalgirisa, CSKA, Makabija, Baskonije i Himkija.


U prvom susretu ovog kola, Žalgiris je slavio na svom terenu protiv Panatinaikosa sa 80-74. Gosti su bolje otvorili meč, imali i dvocifrenu prednost ali ekipa Šarasa Jasikevičiusa se nije predavala. Do poluvremena su se vratili i prišli na -2 a onda u 3/4 napravili veliku seriju i u jednom momentu su imali i 17 poena prednosti. Do kraja su utakmicu mirno priveli kraju i upisali su važnu pobjedu. Žalgiris je do pobjede predvodio Jankunas sa 17 poena, dok je Papas predvodio goste sa 16 poena.


Iako se očekivao neizvjestan meč, CSKA se lako obračunao sa Bambergom. Slavili su sa ubjedljivih 92-76 mada početak nije nagovještavao takav ishod. Bamberg se sjajno držao i bio ravnopravan rival sa CSKA tokom prvog poluvremena. Ključna je bila 3/4, gdje Moskovljani prave seriju i odlaze na dvocifrenu prednost. U poslednjem periodu su samo mirno i bez problema priveli meč kraju, za svoju devetu pobjedu u sezoni. CSKA je do pobjede predvodio De Kolo sa 20 poena, dok je Rubit predvodio Bamberg sa 16 poena.


Makabi je upisao pobjedu nad Valensijom na svom terenu, ali mnogo teže od očekivanog. Slavili su sa 94-91 u neizvjesnoj završnici, koju su mogli izbjeći. Glavni problem Makabija u ovom susretu je bio taj što nisu mogli nikako da prelome meč i odvoje se na nedostižnu prednost. Imali su par šansi i ranije da riješe pitanje pobjednika i da ne idu u neizvjesnu završnicu ali to nisu uspjeli. Na kraju su slavili ali su se mnogo namučili da do te pobjede dođu.Makabi su do pobjede predvodili Džekson sa 21 i Tomas sa 20 poena. Najbolji u redovima Valensije bio je Grin sa 24 poena i sedam asistencija.


Baskonija je u španskom okršaju savladala Unikahu, rezultatom 88-83. Baskonija je odlično otvorila susret i već nakon deset minuta, imali su 15 poena prednosti. Unikaha se nije predavala i na krilima Nedovića i Vačinskog, do poluvremena su se vratili u igru. U nastavku je viđena velika borba i obje ekipe imale su šansu da dobiju meč. U završnici susreta, Tima je ušao u seriju i na krilima njegovih trojki, Baskonija je došla do pobjede. Tima je predvodio Baskoniju sa 24 poena dok je u redovima Unikahe najbolji bio Vačinski sa 25 poena a naš Nedović je imao 12 poena i osam asistencija.


U  poslednjem susretu dana, Himki je slavio u Milanu sa 77-71 i to nakon preokreta. Domaći su sjajno otvorili susret i u prvom poluvremenu su bili bolji rival. Odbrana je funkcionisala a i Šveda su uspjeli usporiti. To im je omogućilo da na odmoru devet poena prednosti. U nastavku stvari su bile drugačije. Šved se raspucao, dobio je i podršku ostatka ekipe a odbrana Milana nije bila na nivou iz prvog poluvremena. Sa 16 poena u nastavku, Šved je predvodio svoj tim do preokreta i velike i važne pobjede na kraju. On je bio najbolji strijelac u Himkiju sa 29 poena dok je u Milanu najbolji bio Džerels sa 17 poena.

Foto: Evroliga