XS
SM
MD
LG

Šekovićki taekwondoisti osvojili 24 medalje na Državnom prvenstvu

Takmičarska ekipa  taekwon-do kluba "Šekovići" sa 3. ITF  Taekwon-do prvenstva Bosne i Hercegovine, koje je proteklog vikenda održano u Prnjavoru, vratila se sa 24 medalje.

Mile Gužvić,  trener šekovićkih taekwondoista, kaže da je od svoje ekipe i očekivao odličan rezultat.

- Članovi našeg kluba, od osnivanja, postižu zapažene rezultate na svim takmičenjima na kojima učestvuju, pa je tako bilo i na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje je, u tehničkoj organizaciji taekwon-do kluba "Prnjavor", organizovano na vrhunskom nivou. U konkurenciji 19 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine i preko 300 takmičara, naši  taekwondoisti osvojili su 24 medalje, a od toga 10 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzanih. Pored toga, kadetska muška ekipa napravila je još  jedan odličan rezultat. Aktuelni prvaci Republike Srpske u borbama ekipno, postali su viceprvaci Bosne i Hercegovine, pobijedivši u četvrtfinalu  tim bijeljinskog „Falkona“,  zatim u polufinalu ekipu iz  Doboja, a nakon neizvjesnog finala i izjednačenih borbi, poraženi su  od  ekipe „Taekyon“ iz Sarajeva. Iza nas je veoma uspješna takmičarska sezona  koja je na odličan način krunisana ovim rezultatom. Uporan, kvalitetan i konstantan rad sa mlađim kategorijama se uveliko isplaćuje, jer su u u veoma brojnim kategorijama, od i preko 30 takmičara, dolazili do medalja, dok su neki naši članovi ostali na korak do medalje, iako su pobjeđivali po dva protivnika, što je samo potvrda kvalitetnog rada, - kazao je trener Mile Gužvić, nosilac crnog pojasa IV dan.

Drugi trener Radan Gužvić ističe da su taekwondoisti najbolji sportski ambasadori Šekovića.

- Zadovoljni smo svim postignutim rezultatima, jer su došli kao kruna izuzetno uspješne takmičarske sezone. Ponosni smo na mušku kadetsku ekipu koja je, nakon osvajanja prvog mjesta na Prvenstvu Republike Srpske,  lavovskim borbama, u izuzetno jakoj konkurenciji,  došla do drugog  mjesta na Državnom prvenstvu. Ekipu su činili: Luka Vlačić, Njegoš Vlačić, Kristijan Zekić, Stefan Pavlović, Darko Vlačić i Vasilije Maksimović. Moram istaći i to da je taekwon-do klub "Šekovići" zauzeo visoko 6. mjesto u ukupnom poretku, što je izvanredan rezultat ako se uzme u obzir da je na ovom prvenstvu učestvovalo 19 renomiranih bosansko-hercegovačka klubova, - rekao je  Radan Gužvić, nosilac crnog pojasa III dan.

Članovi taekwon-do klub "Šekovići" na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine postigli su sljedeće rezultate:

Državni prvaci za 2017. godinu, osvajači zlatnog odličja:  

Stefan Pavlović

Luka Vlačić

Nikola Đorđić

Nevena Radojčić

Anđelina Milošević

Valentina Dragić

Kristijan Zekić

Dejana Ristić

Milan Savić

Sreten Ristić

Viceprvaci, osvajači srebrnih medalja:  

Dragan Milić

Nikola Vlačić

Darko Vlačić

Luka Vlačić (forme)

Nevena Radojčić

Muška kadetska ekipa u sastavu: Luka Vlačić, Njegoš Vlačić, Kristijan Zekić, Stefan Pavlović, Darko Vlačić i Vasilije Maksimović

Trećeplasirani, osvajači bronze:  

Danijel Garić

Andreja Milić

Vasilije Maksimović

Dejana Ristić

Danijel Glišić

Milan Savić (forme)

Dragan Milić (forme)

Nikola Vlačić (forme)

 

Taekwon-do klub "Šekovići" na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine

Taekwon-do klub "Šekovići" na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine

Taekwon-do klub "Šekovići" na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine