XS
SM
MD
LG

Obrenović na stazama uspeha

Fudbalski klub Zvijezda 09 u godini na izmaku je postigla istorijske rezultate, kako u seniorskom tako i u omladi nskim pogonima. Predsednik kluba Boris Stanišić je napravio respektabilan klub,  koji je već pobrao simpatije ši rom Republike Srpske , Bosne i Hercegovine,  a i u zemjlama okruženja. Ekipa iz turističke destinacije nadomak Bijeljine je svojim primerom pokazala kako se ispravno radi, a kada je tako onda nije ni čudo što se ekipa iz Etno sela Stanišići ima čim pohvaliti. Osim kvalitetnog igračkog kadra u klubu je zastupljen i odličan  stručni rad .Jedan od najvrednijih trenera koji je obavljao dužnost pomoćnog stratega prvog tima , a ujedno vodio i juniore u prvoj sezoni omladinske Premijer lige BiH je Mladen Obrenović.

Iza ovog mladog fudbalskog stučnjaka je izuzetna sezona u Zvijezdi 09 . Obrenović ja sa juniorskim sastavom eki pe iz Etno sela Stanišići ostvario odlične rezultate i plasirali su se u omladinsku Premijer ligu BiH,  a uz to je sa do sta uspeha asistirao kao pomoćnik i šefovima stručnog štaba seniorskog tima, prvo Milu Lazareviću,  a nakon nje gove ostavke i Aleksandru Joviću. Prema rečima čelnika Zvijezde 09 dolazak Obrenovića, darovitog trenera sa A Uefinom licencom u Etno selo Stanišići bio je pun pogodak, jer je podjednako prenosio svoje fudbalsko znanje na mlade igrače kao i na članove prvog tima.

- Zaista imam dosta razloga da budem zadovoljan. Nakon plasmana juniora u elitnu ligu BiH ostvarili smo vrlo dobre rezultate. Prvenstvo smo završill na šestom mestu , da je bilo sportske sreće u pojedinim uta kmicama plasaman bi bio još ubedjiviji. Imamo odličnu generaciju juniora,  nekolicina njh već nastupa i za seniorski satav i na pravom su putu da postanu vrhunski fudbaleri. Od sedmog kola prvoligaškog kara vana RS sam ponovo priključen kao pomoćnik prvom timu koji je takođe igrao odlično,  za nijansu nam je izmakla jesenja titula, a u Kupu BiH smo postigli veliki uspeh plasmanom u polufinale. Sticajem okolnosti u nekoliko utakmica sam obavljao i ulogu prvog trenera i ti susreti su završeni pobedama našeg tima, na što sam posebno ponosan. Sve pohvale prijaju ,trudio sam se da dam maksimum, fudbal je moja prošlost ,sadašnjost i budućnost njemu sam podređen uostalom to mi je i posao. U Etno selu Stanišići sam naišao na izuzetan prijem, pre svih predsednika kluba Borisa Stanišića, naravno i njegovih najbližih saradnika. Predsednik Stanišić ima viziju vrhunskog sporskog i fudbalskog radnika  i sve ovo što se dešava u Zvijezdi 09 najviše pripada njegovim osmišljenim idejama . Imali smo odlične uslove za rad ,dobru logisti ku ,napravili smo i odličnu selekciju omladinskih pogona i rezultat je došao. Svakao da su za uspeh i najza služniji naši grači i u omadinskim i u seniorskim pogonima . Ovim putem moram istaći i odličan rad i po dršku koordinatora u omladinskim pogonima Zvijezde 09, Zorana Gligorića,  kao i svih ostalih trenera u klubu . Posebno sam zahvalan i Milu Lazareviću koji je sticajem okolnost dva kola pre kraja jesenje poluse zone podneo ostavku,  kao i direktoru kluba Radiki Mariću koji je takođe otišao zajedno sa Lazarevićem , mislim da su i njih dvojica ostavili upečatljiv trag u Zvijezdi 09. Bez obzira na sve okolnosti radi kojih su napustili kluba sa njima sam imao sasvim korektnu saradnju.Svakao da su ovo što smo dosad postigli istorijski rezultati kluba ali naš osnovni cilj je plasman u Premijer ligu i kompletan mozaik uspeha će biti okončan kada se na proleće domognemo BH elite čime bi bio zaokružen prvi ciklusa na putu uspeha Zvijezde 09- ističe Obrenović

Mladi stručnjak je trenutno na odmoru u rodnoj Rogatici ,vreme brzo prolazi uskoro će početi i pripreme za nare dnu sezonu u kojoj će Obrenović nastavi sa radom,gde god ga čelnici kluba budu postavili ,posao ne bira, ali voli izazove .

- Ja ne bežim ni od jednog posla ,radiću ono što Uprava kluba odluči i to mi čini veliku čast i zadovoljstvo. Istina je da sam u protekloj polusezoni imao malo više obaveza , ali ja volim da radim, najbolje se osećam na zelenom terenu sa igračima  Svakao da mi je uz sve ostalo cilj i da steknem Uefinu Profi licencu i to mi je jedan od narednih planova. Imamo odličnu generaciju mladih fudbalera , Zvijezda 09 je pravi rasadnik fudbalskih talenata u svim uzrasnim kategorijama. Zato ne čudu što su za nekolicinu njih već zaintereso van pojedini klubovi iz Srbije a i šire pa će neki  već nakon zimske pauze boraviti u Crvenoj Zvezdi, Partiza nu, Vojvodini, Napredku iz Kruševca i Radničkom iz Niša.....i nadamo se ostvariti angažmane. Uostalom i to je jedan od ciljeva kluba, da stvaramo kvalitetne igrače koji će naći svoje mesto u vrhunskim evropskim klubovima. Naravno većina njih će imati svoje mjesto i u seniorskom satavu koji će nadamo se doprinjeti plasmsanu našeg kluba u Prmijerligaško društvo ,verujemo u uspešnu prolećnu sezoni u kojoj želimo da podignemo pehar i okitimo se šampionskom titulom, zaključio je mladi fudbalski stručnjak Mladen Obrenović

 


 


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14