XS
SM
MD
LG

Vule cilja opstanak

Vule Trivunović, novi šef stručnog štaba Kozare iz Gradiške obavio je razgovor sa predsednikom Milenkom Pavlovićem Milerom i direktorom Sinišom Đurićem, a na tročasovnom sastanku definisani su planovi i ciljevi za narednih godinu ipo dana kojiko će mladi stručnjak ugovorom biti vezan za klupu crveno-belih, sa mogućnosti da se saradnja, na obostrano zadovoljstvo, produži.

Iza fudbalera Kozare je najlošija polusezona u Prvoj ligi Republike Srpske, Gradiščani će zimovati pretposlednjem mestu na tabeli, od njih je lošiji samo Napredak iz Donjeg Šepka, tako da ih na proleće u Ligi za opstanak očekuju grčevite borbe za očuvanje postojećeg statusa. Zanimljivo je da Kozara nikada nije igrala u rangu takmičenja ispod Prve lige Republike Srpske.

-Neće ni sada, tačnije na leto nećemo ispasti. Spasićemo klub. To je naš prioritetni cilj. Uči nićemo sve da zadržimo prvoligaški status. Gradiška i Kozara kao klub s takvim pedigreom i renomeom moraju da budu u vrhu fudbala Republike Srpske – optimistično je izjavio Vule Trivunović nakon sastanka sa klupskim čelnicima.

Predsednik Pavlović i direktor Đurić, koji je u finišu jeseni sedeo na klupi prvog tima posle ostavke Borčeta Sredojevića, prezentovali su celokupam plan i program rehabilitacije Fudbalskog kluba Kozara.

-S Đurićem se odlično poznajem još iz igračkih dana, a mogu da kažem da me je predsednik Pavlo vić pozitivno iznenadio manastirskom mirnoćom, umerenošću, ispravnim fudbalskim rezoni ma. Koliko sam shvatio ozbiljno su pristupili reorganizaciji kluba na svim nivoima, izabran je i novi Upravni odbor, radiće se i na infrastrukturi, trenutno se rade nove svlačionice, plan je i postavljanje umetne trage na Gradskom stadionu, kako bi i klupska omladinska škola imala adekvatne uslove za rad. To će biti veliki zalog za budućnost. Sve to ne može preko noći, zato i jesmo u etapama, postavili ciljeve i osvajaćemo jedan po jedan, nadam se uspešno – dodao je Trivunović koji je letos s banjalučkim Borcem osvojio titulu u Republici Srpskoj.

Ono što posebno ističe mladi stručnjak jeste pripadnost Kozari i ozbiljnost koju je video u razgovorima sa Pavlvoićem i Đurićem.

-Na prvu se razumemo i u našoj komunikaciji i saradnji ne bi trebalo da bude bilo kakvih proble ma. Imamo zajednički cilj. Na proleće želimo da opstanemo u Prvoj ligi Republike Srpske, a onda iduće godine moramo da vratimo Kozaru u vrh fudbala Republike Srpske, gde joj je, po svemu, i mesto – najavio je svoje obaveze u Gradišci Vule Trivunović.

                                                                                                                   Slavko Basara / Sportski žurnal

Potrebna pojačanja

Trivunović je upoznat sa kvalitetima igračkog kadra Kozare, a o tome kaže:

-Potrebno je da angažujemo nekoliko pojačanja, rekao sam na osnovu analize igračkog kadra šta je to što nam je potrebno na proleće da izborimo opstanak. U Kozari neće moći da igra svako, jurim karakterne momke s kojima ću na miru moći da radim, a ne da me glava boli i da pozitivnu energiju usmeravamo na nebitne stvari. Potrebno je da svi budemo jedno s ciljem postizanja takmičarskih ambicija. 

Vule Trivunović


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14