XS
SM
MD
LG

Bod vredi dvostruko

Remijem (1:1) u Doboju kod Kaknja protiv domaće Mladosti, direktnog rivala u borbi za Ligu za prvaka u Premijer ligi BiH fudableri Krupe završili su jesenje obaveze i otišli su na zaslužen odmor. Bod osvojen na ovom gostovanju, prema ranijim najavama, za premijerligaša iz kanjona Vrbasa ima dvostruku vrednost jer je osvojen na terenu direktnog protivnika.

Puleni trenera Slobodana Starčevića zimovaće na petoj poziciji sa 31 osvojenim bodom, deset manje od jesenjeg prvaka sarajevskog Željezničara, što govori da se Krupljani u nastavku sezone mogu umešati u borbu za sam vrh, ali i međunarodnu vizu. Taj optimizam dodatno podgreva činjenica da je Krupa izborila i plasman u polufinale Kupa BiH, a kao što je poznato pobednik masovnijeg takmičenja automatski obezbeđuje plasman u kvalifikacije za UEFA Evropsku ligu.

-Čestitam ekipi domaćina na dobrom prvom poluvremenu, mi smo mislim bili bolji u drugom de lu igre. Za pobednike dana bih proglasio navijače i radnike u Fudbalskom klubu Mladost koji su od katastrofalnih subotnjih vremenskih uslova napravili jedan predivan ambijent u kojem smo svi mogli da igramo fudbal na zadovoljavajućem nivou. Oni su definitivno pobednici ovog dana. Mi smo imali rezultatsku prednost, u finišu susreta smo primili gol i kada se sve sabere remi je možda i najpravedniji. Ovaj bod za nas ima dvostruku vrednost. U našoj krajnjoj računici smo tu negde, boda ili dva iza ili ispred očekivanog, sve je relativno, ali na proleće nas čekaju mnogo veća i teža iskušenja – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Prozivka za prolećni deo sezone zakazana je za 10. januar iduće godine, a nakon uvodnog treniranja u Krupi na Vrbasu, glavni deo zimskih priprema biće obavljen na hrvatskom Jadranu, tačnije Istri.

-Moraćemo dobro da se pripremimo za drugi deo sezone, pogotovo što ćemo igrati na tri fro nta, a mnogi će želeti da nas pobede, jer nas mnogo ozbiljnije i shvataju i doživljavaju. Tokom zime ćemo analizirati jesen, neće biti mnogo promena u igračkom kadru, sve ćemo raditi siste mski i planski jer već na startu proleća imamo teška iskušenja – dodao je Starčević.

Krupa će nakon zimske pauze u 19. kolu Premijer lige BiH na svom stadionu 17. februara 2018. godine dočekati jesenjeg prvaka sarajevski Željezničar, a nakon toga sledi gostovanje na banjalučkom Gradskom stadionu kod Borca. U poslednja dva kola pre podele elite na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak Krupljani će dočekati Sarajevo i idu na noge Širokom Brijegu.

                                                                                                        S. Basara/Sportski žurnal 

Redžić operisan

Mladi reprezentativac BiH iz redova Krupe Ajdin Redžić u kratkom periodu je dva puta povredio metartarzalnu kost i morao je da bude podvrgnut operativnom zahvatu.

-Operacija je dobro prošla i situacija je optimistička, sve sam na vreme uradio, tako da se nadam da ću na proleće biti ponovo onaj stari i igrati u dobroj formi. Iskreno verujem da su igrački pehovi iza mene – istakao je Redžić. 

Slobodan Starčević


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8