XS
SM
MD
LG

Evropa čeka Krupu

U ugodnom ambijentu eminentnog banjalučkog restorana na obalama Vrbasa “Studenca” rukovodstvo, stručni štab i igrači Fudbalskog kluba Krupa podvukli su liniju ispod izuzetno uspešne jesenje sezone, druge premijerligaške. Izabranici trenera Slobodana Starčevića ostvarili su istorijske rezultate osvajanjem petog mesta u prvenstvu, odnosno plasmanima u polufinale kupova Republike Srpske i BiH. Rezultati za svaki respekt i čestitke.

Ono što je možda i važnije jeste činjenica da je u “Studencu” viđeno 27 radosnih fudbalskih lica koji zadovoljni odlaze na zaslužen zimski odmor koji će da traje do 10. januara, a tada će Krupa upaliti motore za možda još jedna istorijski iskorak – plasman na međunarodnu fudbalsku scenu. To je želja svih u klubu, ali i fudbalske javnosti u Republici Srpskoj kojoj su Krupljani ostali jedini adut da će se na tlu srpskog entiteta na leto igrati fudbal internacionalnog karaktera.

-Nama je čast, ujedno i sreća što nismo poput drugih klubova koji muku muče i dužni su na sve strane. Mi uspevamo da zatvori mo sve ono što smo se dogovorili, a koliko sam upoznat pored svih isplaćenih plata dobili ste i premije zarađene osvoje nim bodom na gostovanju u poslednjem kolu kod Mladosti u Doboju kod Kaknja. Radosni smo zbog činjenice da ste radosni i vi, a samo dijalogom i poštovanjem dogovora možemo da idemo napred i ostvarimo velike rezultate. Čestitam vam još jednom na svemu onome što ste tokom jeseni prikazali i pokazali u dresu Krupe, želim vam uspešne i srećne nastupajuće praznike i da se lepo provedete kod svojih kuća, skupite energiju za sve ono što nas očekuje na proleće – istakao je u obraćanju igračima, ali i članovima stručnog štaba predsednik Krupe Draško Ilić.

Pre starta ove sezone za glavni cilj je postavljen opstanak u Premijer ligi BiH, međutim ambicije premijerligaša iz kanjona Vrbasa su porasle. Krupa korača na dva puta koja vode do međunarodne scene, kroz prvenstvo i Kup BiH i ima realne šanse da u julu zaigra u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu.

-Došli smo na prag predvorja u koje mogu da zakorače samo veliki i cenjeni, mi igrama i rezultatima izrastamo u respektabi lan kolektiv, a čvrsto verujem da imamo snagu i kvalitet da se na proileće upustimo u borbu za palsman u Evropu što bi za nas bila istinska satisfakcija i kruna ovog dosadašnjeg rada sa ne baš malim odricanjem. Naš klub je napravljen iz ljubavi i entuzijazma, tako se ponašamo i sada, a plasman na međunarodnu scenu bi bila nagrada za sve nas, pogotovo vas igrače, jer bi vas drugačijim očima gledaju za razliku od onih kojih vas posmatraju u premijerligapkoj konkurenciji. Borićemo se i nastojati da ispunimo sve ambicije i zaigramo u Evropi – dodao je Draško Ilić.

Pored predsednika kluba igračima se obratio i šef stručnog štaba Slobodan Starčević sa svojim pomoćnicima i saradnicima Mihajlom Bučinskim, Miroslavom Balabanom, Markom Mazalicom, Mirandom Petrićem, Nemanjom Damjanovićem, Sinišom Račićem, Bjelanom Krčmarom…

-Prešli smo nešto više od pola puta i na osnovu ostvarenih rezultata možemo da budemo zadovoljni, plan je ispunjen mada ostaje pomalo i žal za nekim utakmicama u kojima smo mogli i trebali više, ali… Na proleće nas čekaju bitke na tri fro nta , biće to iscrpljujuće utakmice jer imamo visoke ambicije, a želimo da osvajamo i trofeje, pogotovo u Kupu Republike Srpske koji nam nedostaje u riznici, kao i onaj na nivou BiH koji bi nas direktno odveo na međunarodnu scenu. Želim vam ugodan odmor i da zdravi, veseli i raspoloženi dođete na prozivku 10. januara kako bi počeli novu polusezonu, svi verujemo, ostvarenja naših nadanja i želja – rekao je trener Krupljana Slobodan Starčević.

I tako, dok su “Studencom” odzvanjali poljupci privremenog rastanka i glasni pozdravi dlanova o dlanove iznad hladnog, mutnog i brzog, nadošlog Vrbasa, ostala je da lebdi jedna velika želja, a sportski direktor Krupljana Mihajlo Bučinski “razbio” je taj ambijent rečima:

-Nadamo se da ćemo u julu imati priliku da budemo u Nionu, u sali u kojoj su danas boravili predstavnici Partizana i Crvene zvezde!

Mnogi su mu odgovorili – Bućo, dabogda ti misao postala stvarnost.

FK Krupa je postavila novu prepreku ispred sebe koju želi da preskoči, a na njoj piše: “evropski fudbal”.

                                                                                                                                                                                                S. Basara

Novi skup 25. decembra

Na maloj svečanosti povodom odlaska na zimsku pauzu bio je i Dragomir Buco Ilić “alfa i omega” kluba.

-Ovim skupom nastavili smo praksu da se zajedničkim ručkom pozdravimo sa igračima, ljudski je, a ne da oni osećaju nešto drugo. Za 25. decembar planiramo i druženje sa prijateljima i poštovaocima kluba na kojem bi trebalo da prisustvuje i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Naša đelja jed a sistem rada i organizaciju kluba prikažemo i najodgovornijim ljudima našeg Grada, ali ujedno odamo i zahvalnost na podršci koju dobijamo – rekao je Dragomir Ilić.

Po iskustvo u Zagreb i Ljubljanu

Odmah posle sastanka sa igračima predsednik kluba Draško Ilić spremio se za put u Zagreb i Ljubljanu.

-Idem u posetu Lokomotivi i Dinamu, odnosno Olimpiji, da naučimo još neke stvari kako da ih nadogradimo u našem klubu. Takođe, zimske pripreme ćemo provesti u Istri, te ću ovaj put iskoristiti za potpisivanje poslovno-tehničkog ugovora sa našim domaćinima. Na put za Hrvatsku krenućemo 22. januara – rekao je Draško Ilić.

Draško Ilić


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8